avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tranzactie succesorala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

tranzactie succesorala

buna dimineata . Speta -masa succesorala se compune din Apartament ,Masina , Teren plus pasiv constand in cheltuieli de inmormantare . TRANZACTIA se face doar pe apartament masina teren si nu se mai imparte pasivul intelegandu-ne ca nu mai sant pretentii. Hotararea suna asa - in urma perfectarii intelegerii noastre incheiem tranzaxctia pe bunurile mentionate nemaiavand nici un fel de pretentii si dorim stingerea litigiului aflat pe rol . INTREBARE - se mai pot ridica pretentii asupra acelui pasiv deschizand alt dosar pt impartirea lui ? multumesc anticipat.
Conform art.2.278NCC-(1)"Tranzactia care,punand capat unui proces inceput,este constatata printr-o hotarare judecatoreasca poate fi desfiintata prin actiune in nulitate sau actiune in rezolutiune ori reziliere,precum orice alt contract.Ea poate fi,de asemenea atacata cu actiune revocatorie sau cu actiune in declararea simulatiei."Cu privire la acel PASIV ,nu mai puteti deschide alt proces si avea alte pretentii,deoarece,tranzactia incheiata si constatata printr-o hotarare judecatoreasca are autoritate de lucru judecat.Numai daca, tranzactia si hotararea de constatare sunt desfiintate conform celor mai sus aratate,puteti formula alte pretentii.
DOMNULE AVOCAT , INSTANTA A PERMIS PARTAJAREA PE CALE SEPARATA A ACELUI PASIV (CHELTUIELI DE INMORMANTARE), SI A SPUS CA NU POT INCADRA PASIVUL LA AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT DEOARECE PASIVUL NU A FOST INTRODUS IN TRANZACTIE , DECI MENTIUNEA CA NU MAI SANT ALTE PRETENTII NU SE REFERA SI LA PASIV CI DOAR LA BUNURILE DIN TRANZACTIE . EU AM CREZUT CAND AM SEMNAT TRANZACTIA CA NU VOR MAI FI PRETENTII SI ASUPRA PASIVULUI . AM FOST INSELATA . TERMENUL DE ANULARE SAU RECURS S=A SCURS DEMULT PT CA AU ANTICIPAT CA SA NU MAI POT FACE NIMIC . CE MA SFATUITI SA INVOC PT APEL ? MULTUMESC.
Asa cum v-am spus anterior,puteti formula actiune revocatorie(pauliana) conform art.1562-1565 Noul Cod Civil,sau actiune in declararea simulatiei conform art.1289-1294 Noul Cod Civil.Oricum,ptr.solutionarea efectiva a problemei dvs.trebuie sa va adresati unui avocat caruia sa-i prezentati toate actele pe care le aveti ptr.analiza si solutie juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot invoca achiesarea tacita fata de pasivul succesoral? dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua , am dezbatut o succesiune terminata cu o tranzactie intre parti . in tranzactie nu s-a trecut si pasivul (cheltuieli de inmormantare si pomeniri ), ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare de expedient dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . In urma cu doi ani am stins un litigiu -succesiune prin semnarea unei tranzactii in fata instantei . In josul tranzactiei am inserat frazele IN ... (vezi toată discuția)
Incalcare promisiune carsteaverginica carsteaverginica buna seara . partaj succesoral se incheie cu o tranzactie iar partile spun clar ca nu mai au nici o pretentie una de la cealalalta si doresc stingerea ... (vezi toată discuția)