avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma trece angajatii in concediul fara plata fara ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma trece angajatii in concediul fara plata fara ca ei sa stie.

Buna ziua, As dorii sa-mi spuneti cum procez sa aflu daca firma la care lucrez m-a trecut si pe mine in " concediul fara plata" fara ca eu sa fi solicitat acest lucru, am venit in fiecare zi la munca si nu am solicitat nicodata concediul fara plata. Multi colegi s-au trezit ca apar cu luni intregi nelucrate in care cica ar fi solicitat "concediu fara plata". Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:06, 12 Iunie 2009
1. Daca semnati statul de platasi luati banii inseamna ca ati lucrat.
2. Cei care sunt in CFP nu iau salariu.
3. Faceti sesizare la ITM daca se intampla asa ceva. Nu este legal.
referitor la pct 1 scris de colegul tudorvaleriu, va puteti folosi si de extrasul de cont, daca salariul il primiti pe card, si nu uitati de condica de prezenta sau orice alt act pe care ati semnat in timpul si in interes de serviciu
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
Alina Tabara, Consilier juridic
Nimeni din cei care lucreaza la aceasta firma nu au semnat vreodata vreun stat de plata (semnam doar niste dispozitii de plata) nici condica de prezenta.
1. Chiar daca semnati pe dispozitii de plata exista si statul de plata a salariilor, document obligatoriu de intocmit de catre angajator.
2. Condica de prezenta nu este obligatorie dar trebuie sa existe un document care sa evidentieze prezenta la serviciu. Acesta poate fi foaia colectiva de prezenta (pontajul) care sta la baza calcularii salariului si a intocmirii statului de plata.
3. Sesizati ITM cu aceste probleme care intra in atributiile lor de control.
4. Acele dispozitii pot fi false (adica nu se introduc in contabilitate) si suma de pe ele poate diferi de suma din statul de plata. Mai pe romaneste, s-ar putea sa fiti platiti "la negru".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate Vali12 Vali12 Am lucrat in cadrul unei societati in perioada iulie 2014 - martie 2015 cu CIM pe perioada nederminata. Dupa incetarea CIM cu acordul partilor, am solicitat ... (vezi toată discuția)
Angajatorul antonio123 antonio123 ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore ... (vezi toată discuția)
Dovada prezenta Geo_2008 Geo_2008 cum poate un salariat sa faca dovada prezentei sale la serviciu in conditiile in care la firma unde lucreaza nu exista condica de prezenta? multumesc (vezi toată discuția)