avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca,conform art.65 (1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca,conform art.65 (1)

Buna ziua! Sotul meu a lucrat la o societate (ianuarie-aprilie), avand sediul in alt judet ! Acum o luna a aflat ca se desfiinteaza firma si ii da pe toti in somaj! Iar salariu pe ultimele 2 luni nu a primit, de sunat sunam intruna, dar nimic! Saptamana trecuta , am primit acasa de la firma o copie a unei dispozitii, ,,in temeiul art.65(1) din codul muncii pentru restrangerea activitatii inceteaza contractul de munca pe data de 08.04.09” , iar acum suntem in iunie? Altceva nu ne-a trimis si ii sunam si degeaba, numai raspund la telefon si email am trimis! In cazul acesta ce putem face? Putem sa-i dam in judecata, se mai poate recupera salariile restante? Care este procedura? Ne puteti ajuta ? Va multumim!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:34, 12 Iunie 2009
Faceti o sesizare la ITM pentru solutionare.Sunt obligati sa plateasca salariul chiar daca se restrange activitatea.
este ilegal ceau facut saii actionati in judecata la tribunalul de care apartineti mai ales ca instintarea si decizia care trebuia sa o primiti are semnatura dumneavoastra in fals.
In instanta veti castiga si salariile pe ultimele 2 luni (sa aveti dovada prezentei la lucru prin condica de prezenta, sau facturi, chitante etc cu semnatura dumneavoastra)
sa sesizati urgent si ITM-ul pentru a face un control, iar rezultatul va va ajuta in instanta, sau se rezolva fara a mai implica Tribunalul.
Bafta
Depuneti contestatie impotriva deciziei de concediere, in termen de 30 de zile de cand a fost comunicata aceasta si cereti si drepturile salariale neplatite de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati concediere adrian_petcu adrian_petcu Buna ziua, Firma la care lucrez se desfiinteaza din motive economice, iar eu am fost anuntat de desfacerea contractului de munca conform art. 65/1. Precizez ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post Coniconi Coniconi Am fost angajata -companie cu 3 angajati si 2 patroni-din luna martie pana in octombrie, iar pe 1 octombrie am fost anuntata ca mi se desfiinteaza postul pe ... (vezi toată discuția)
Concediat dar angajatorul a incheiat cotractul de munca cu acordul partilor svixer svixer Buna ziua am si eu nevoie urgent de niste sfaturi ! Tatal meu a fost concediat de la locul de munca fara un preaviz verbal sau inscris iar astazi cand sa dus ... (vezi toată discuția)