Buna ziua! Am lucrat 5 luni jumatate cu contract de 3 ore pe saptamana.Cand am aflat ca sunt insarcinata i-am zis patroanei ca nu mai vreau sa lucrez ca oricum nu ma incadrez pt bani.Mai tarziu,am aflat de la casa de asigurari ca ma incadram pt banii aceia si ca nu trebuia sa renunt.E adevarat oare?!Acum cateva zile mi-a zis cineva ca daca platesc pe lunile nelucrate sau ceva de genu,pot sa iau acei bani timp de 2 ani.Acum as vrea sa stiu daca se poate asa ceva si cum sa procedez.Ma puteti ajuta???Multumesc!
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu bcrestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Nu conteaza daca ati avut program de lucru de 8 ore pe zi sau mai putine.
2. Plata din mana a contributilor la pensie, sanatate sau somaj nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
3. Vad ca sunteti mai veche pe forum, ar fi trebuit sa ne intrebati inainte de a inceta raporturile de munca.