avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imposibilitate incetare contract de munca prin demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imposibilitate incetare contract de munca prin demisie

Am un salariat care mai are un cont de munca cu timp partial la o alta societate.
Acesta doreste sa inceteze raporturile de munca cu cea de-a doua societate,dar cand a mers la sediul acesteia sa-si depuna demisia nu a gasit pe nimeni si nici la telefon nu raspunde nimeni.
Amers la ITM ILFOV sa depuna demisia acolo ,dar acestia au spus ca nu o poate depune decat la societate.
Cum se procedeaza in cazul acesta?Administratorul firmei respective nu este de gasit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 4 Februarie 2015
Conform art.81(2) Codul Muncii,"Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului.Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba." In mod concret,in cazul dvs.trebuie sa expedieze demisia prin posta,cu confirmare de primire,si,in felul acesta,este indeplinita procedura legala.
~ Conținut șters la cerere ~
La ITM trebuia depusa sesizare privind refuzul angajatorului de a va inregistra demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz mariantayla mariantayla Buna ziua numele meu este Marian si am nevoie de niste sfaturi. Sunt angajat cu jumatate de norma,dar lucrez ...9 ore pe zi. As vrea sa-mi dau demisia fara ... (vezi toată discuția)
Demisie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, depunerea demisiei la registratura societatii cand Administratorul nu este in firma - bolnav, valoreaza instiintare potrivit Codului ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata,salarii neplatite,amenintari... loredanarotaru loredanarotaru Buna ziua, in data de 18 aprilie mi-am inaintat demisia( in prezenta catorva martori)specificand ca doresc ca incheierea contractului de munca sa se faca cu ... (vezi toată discuția)