avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

buna ziua,as dori sa intreb daca el concubinul meu e de acord sa mi dea custodie exculsiva o pot o obtine doar la notar?intreb asta pt ca situatie nu i foarte ok,adica el a avut o tentativa de suicid , l am salvat atunci ,ne certam destul de des din motive banale ,pe scrisoarea medicala ii scrie tlburari de comportament si altele ,de aceea e foarte instabil,azi stie ce face maine nu(azi se sinucide,maine pleaca,etc)am discutat amandoi a zis ca i de acord sa mi ofere custodia tocmai din aceste motive ,as putea sa o pbtin asa ?precizez ca nu vreau sa l scot din drepturile parintesti sau sa i iau fata dar daca intr o zi el pleaca si ma lasa cu fata eu cum il mai gasesc sa pot sa cer acest drept atunci?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:45, 6 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Nimeni nu a afirmat ca ar fi de ajuns acordul, insa unii ar fi putut intelege asta din mesajul Ioanei. Asa ca am dorit sa clarific.
Pe de alta parte, medierea presupune un conflict, insa acum nu prea exista un conflict, din cele prezentate de doamna. Asa incat nu exista un obiect al unei eventuale medieri in acest moment.
O procura este ilegala in acest domeniu si poate fi opricand revocata unilateral, asa incat, daca acum domnul e de acord, cand se supara o poate revoca si s-a dus intelegerea lor!
Problema nu e ca e dificil, ci ca este extraordinar sa obtii a exercita singur autoritatea parinteasca, or mie imi pare ca doamna crede ca e greu, dar se poate. Nu e greu, e in mod exceptional.
Daca domnul e un tata exceptional de rau, atunci ok.

Despre procura: nu se pot mandata drepturi in mod exceptional personale; nu pot imprumuta cuiva dreptul meu la nume sau renunta la acest drept al meu in favoarea altei persoane. La fel cu drepturile parintesti, prin aceste tipuri de procuri se urmareste fraudarea legii (adica exercitarea autoritatii parintesti in alt mod decat in comun, ceea ce se poate stabili doar de catre o instanta, altfel fiind interzis...) asa incat ele sunt nule.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la custodie Patrycya86 Patrycya86 Bună seară, as dori sa va întreb eu cu fostul meu prieten avem o fetiță de 2 ani și 3 luni ...Și anul trecut ne-am despărțit. ..fetitA are numele lui ... (vezi toată discuția)
Divortul si custodia minorilor emmaem emmaem Sunt casatorita de 5 ani si am doua fetite,situatia familiala actuala consider ca nu este un mediu bun in care sa imi cresc fetitele intrucat tatal lor este un ... (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)