avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie

Bună seara! În anul 2008 A a cumparat de la B un automobil in valoare de 33000 lei neîntocmindu-se un contract la notariat de vânzare-cumpărare în acest sens,ci părțile au decis să semneze doar un acord simplu.2 ani mai târziu,firma de leasing,din cauza neplății ratelor,a venit să-și recupereze automobilul,cel vândut de B lui A.A a cerut înapoierea sumei plătite în schimbul automobilului,achitând doar 11000 de lei.A a intentat o acțiune în justiție pentru a-și recupera banii.Decizia finală și irevocabilă a instanței a fost : B este nevoit să-i restituie restul de bani lui A.Între timp B a decedat, fiind implicat într-un accident de circulație,urmând ca soția acestuia să primească despăgubiri în valoare de 75000 de euro. Își poate recupera A restul de bani de la soția lui B?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Ionut9427, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:06, 5 Februarie 2015
În principiu da. Funcție de modalitatea de acceptare a moștenirii de către soție, simplă sau sub beneficiu de inventar (doar activul) și de celelalte datorii ale defunctului.
Soția defunctului a plătit o mare parte din datoriile pe care le avea,între timp cumpărându-și un apartament in valoare de 35000 de euro.Trebuie intentata o noua acțiune în justiție pentru recuperarea creanței?
Totusi, n-a contat in instanta ca A a folosit masina 2 ani de zile ?
Nu mai conteaza acum cat exista o hotarare pe care n-a contestat-o nimeni.

Incepuserati deja executarea silita pana ca debitorul sa decedeze ?

Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Executarea silită începuse,dar nu era nimic de executat.Din salariul defunctului se executa între timp o altă datorie.Instanța nu a luat în calcul faptul că A a folosit automobilul timp de 2 ani,obligându-l pe B la plata a 24000 de lei.
Cu certitudine pârâtul nu s-a apărat deloc în acest dosar. Hotărârea este dată în conformitate cu petitul cererii. Doar nu era să ceară reclamantul să plătească folosința autoturismului. Folosința a fost cado. Între noi fie vorba, ceea ce s-a vândut a fost folosința, nefiind proprietar, nu se putea vinde altceva. Dar...

Așa cum s-a spus deja, dacă s-a dezbătut moștenirea, pot fi executați silit moștenitorii, in limita activelor moștenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar ajuns in situatia de executare silita Valiniculoiu Valiniculoiu Buna ziua, am doua credite la o banca la care am ramas restant din luna ianoarie a acestui an, creditele in valoare de 75000 ron respectiv 2200 ron restanta ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune ContSters330490 ContSters330490 Doresc un raspuns complet si complex in urmatoarea speta pe care v-o supun atentiei, intrebarile fiind cine si cat mosteneste dintr-un apartament care are ... (vezi toată discuția)
Succesiune 2005 contestare vinzare apartament in 2009 lumiangeli lumiangeli Buna ziua! Succesiunea dupa parintii sotului meu s-a facut in 2005. Ei au lasat un apartament pe bd 1 Mai, pe care l-au mostenit sotul meu si fratele sau ... (vezi toată discuția)