avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract neincheiat, firma lichidata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract neincheiat, firma lichidata

Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Am fost in concediu crestere copil pana pe data de 03.02.2015. Intre timp firma la care munceam a lichidat, iar eu urmeaza sa intru in somaj. Problema e ca acum mergand la AJOFM cei de acolo mi--au spus ca contractul meu este inca activ, dar nimeni nu stie ce e de facut, firma e dizolvata, lichidayorul imi spune ca el nu mai poate sa faca nimic, atunci, cine trebuie sa imi incheie contractul de munca? E tare ciudata situatia asta, firma nu mai exista, dar eu sunt angajata in continuare, deci fie ca aleg somajul, fie ca aleg sa muncesc voi fi mereu respinsa pentruca figurez cu un contract activ. E normal asa ceva oameni buni???? Va rog frumos sa imi raspundeti, poate ma puteti ajuta cu vreun sfat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 5 Februarie 2015
In acest caz, daca considera ca s-a spalat pe mana, poate o plangere penala pentru neglijenta in serviciu impotriva acelui lichidator il va trezi la realitate, chiar daca acea persoana nu va putea beneficia de somaj ca are un c.i.m. activ.

In opinia mea, daca a omis acel lucru cred ca il poate rectifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract activ la o firma care nu mai exista Sandy Lidia Sandy Lidia În 2015 a fost un caz asemănător cu cineva revenit din CIC și firma lichidată și apărea cu contractul activ de munca la AJOFM și firma radiata deja din ... (vezi toată discuția)
Somaj cori80 cori80 Buna seara! Am o problema la care sper sa găsesc răspunsul. Am lucrat la o firma începând cu 2011 pana in Martie 2013 contract de munca desfăcut cu art 55 ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine data incetare contract de munca. Vladut754 Vladut754 Figurez angajat la o firma din 2021, in aceea perioada eram student la facultate si firma asta ne-a abordat pe noi studentii sa participam la diferite cursuri ... (vezi toată discuția)