avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare

Daca m-am angajat si sunt somer ce trebuie sa fac? Mai trebuie sa trec pe la somaj?
Cel mai recent răspuns: ContSters314401 , utilizator 15:46, 5 Februarie 2015
Buna ziua,

Art. 41 din Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, prevede ca:

(1) Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au urmatoarele obligatii:

b) sa comunice in termen de 3 zile agentiei pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate orice modificare a conditiilor care au condus la acordarea drepturilor.


Aceasta obligatie revine si angajatorului dumneavoastra:

Art. 41 (2) Angajatorii care au incadrat in munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizatii de somaj au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost inregistrati.


Concluzia: ar trebui sa aduceti la cunostinta agentiei de ocupare a fortei de munca unde sunteti inregistrat, faptul ca ati incheiat un contract individual de munca.


O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie somaj Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, care e procedura de acordare a somajului, dupa ce se depune dosarul? Am inteles ca lunar ar trebui sa ma prezint la o data stabilita ( cand, cum ... (vezi toată discuția)
Procedura angajator-angajare somer Bubinubi Bubinubi Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze in cazul angajarii unui somer care se angajeaza in Constanta, desi ... (vezi toată discuția)
Nu mi se accepta dosarul pentru somaj ioanaiux ioanaiux Buna ziua, Este legal ca sa nu se accepte inaintarea dosarului de somaj, deoarece cei de la AJOFM vor sa ma oblige sa accept orice post disponibil netinand ... (vezi toată discuția)