Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:
Avem un debitor impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si care acum vrea sa-i mai acordam un termen in care sa ne plateasca debitul si sa garanteze in acelasi timp si cu un apartament care nu este inca al lui dar asupra caruia are un "act de cesiune semnat de ceilalti locatari". Am pus in ghilimele expresia pentru ca acestea au fost cuveintele lui. Mentionez ca debitorul este constructor si ca acest imobil pe care il va vinde la un moment dat nu este inscris in CF pe numele lui. In ce masura putem sa constituim noi, creditorul, o ipoteca pe acest apartament ca o garantie pana la achitarea debitului. Documentele o sa le aduca maine si poate atunci sa aflu mai multe dar deocamdata as vrea sa fiu pregatita cat de cat de o discutie cu el.
Sper ca m-am facut inteleasa si multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Nu! Mai exista un creditor.Ce se intampla in acest caz cu procedura insolventei? Mentionez ca noi am avut un bilet la ordin avalizat in nume personal si ne-am indreptat si impotriva administratorului dar nu avea nimic in proprietate. Putem acum sa ne recuperam doar noi creanta in conditiile prezentate?
depinde , daca celalalt creditor este bugetar sau garantat si de cuantumul creantei acestuia.
inteleg ca sunteti in perioada de observatie imediat dupa deschiderea procedurii.
Luati legatura cu administratorul judiciar si incercati sa ajungeti la un compromis cu debitorul ( tinand cont evident si de celalalt creditor)
Nu incercati sa treceti peste administratorul judiciar, ar fi indicat chiar sa mergeti pana la a propune un plan de reorganizare pentru a va lua banii( de fapt o temporizare care sa ii permita creditorului sa faca rost de bani si sa va plateasca creanta)
Daca intr-adevar debitorul este de buna credinta o sa vina cu banii intr-un termen rezonabil.
Chestiunea cu apartamentul este un pic delicata , dar se poate rezolva dar nu asa cum ati indicat dvs..
M-ati bagat in ceata ca sintagma act de cesiune semnat de ceilalti locatari
Si eu am avut acelasi sentiment cand debitorul a pronuntat sintagma "act de cesiune semnat de ceilalti locatari ". Tocmai de aceea am cerut ajutorul dvs. Daca aveti o idee despre cum se poate rezolva chestiunea cu apartamentul, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc pentru rabdare!
Faliment
vasioanaro
o societate care o contractat un credit la o banca a fost in insolventa si apoi a intrat in faliment. Banca nu s-a inscris cu garantia la masa credala( ... (vezi toată discuția)