avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Companiile de brokeraj pot factura servicii de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Companiile de brokeraj pot factura servicii de consultanta fara sa fi intermediat cumpararea unei polite?

Buna ziua,
Daca o companie de brokeraj in asigurari furnizeaza consultanta pre-plasament si doreste sa factureze aceste servicii direct clientului, are temei legal sa faca asta? Ma refer la situatia in care clientul nu sfarseste prin a cumpara o polita de asigurare sau, cel putin, nu prin brokerul care face consultanta si design-ul respectivei polite.
Multumesc frumos,
Ioana
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:28, 5 Februarie 2015
Orice serviciu poate fi tarifat/incasat cu conditia declararii/anuntarii legale a acestuia , avand si acceptul explicit al celor cu care are sau urmeaza sa incheie contracte (asiguratori, clienti existenti sau potentiali )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polite paid in franciza nitmar nitmar Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii ... (vezi toată discuția)
Pot sa trag la raspundere un broker daca asiguratorul refuza nejustificat sa-mi achite contravaloarea reparatiilor efectuate la un autoturism in baza unei polite casco? sorina.scurtu sorina.scurtu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea chestiune. Vreau sa stiu cum pot/ daca pot sa trag la raspundere un broker de asigurare in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Disputa din cauza clientilor in asigurari Georgian Stan Georgian Stan Buna ziua, am avut un SRL, cu obiect principal de activitate asigurari, ca unic actionar si administrator, initial, apoi l-am pus si pe asociatul meu ca ... (vezi toată discuția)