avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere firma

Buna ziua,

Detin o firma din 2004.Am avut suspendata activitatea 3 ani.Firma nu figureaza cu datorii si nu este platitoare de tva.
In conditiile in care nu au fost depuse declaratiile la anaf, cum se poate radia?
Sau o pot vinde.Simplu cred ca ar fi sa platesc amenda, dar nu am acesti bani.
Firma la acest moment figureaza activa.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: didi77 , utilizator 14:02, 13 Februarie 2015
Initiati o dizolvare voluntara prin Registrul cometrului si apoi o radiati, daca va vor solicita sa platiti amenda, o platiti, daca nu, nu. O cale si sigura si fara costuri, nu exista.
Pasii pentru radierea unei societati sunt dizolvare, lichidare si ulterior radiere.

Cel mai simpliu este dizolvare concomitent cu lichidare (1 etapa) si ulterior radierea (a 2-a etapa).
In cazul dvs o astfel de solutie nu este posibila intrucat in etapa a 2-a trebuie sa depuneti la ORC printre altele un Certificat Fiscal eliberat de ANAF, certificat pe care nu il veti putea obtine intrucat nu sunt depuse declaratiille (asa cum ati mentionat dvs).

Tind sa cred ca in prezent societatea este declarata inactiva de ANAF.

Daca nu va permiteti sa platit amenzile pentru depunerea declaratiilor peste termen, sfatul meu este sa o lasati asa.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Ar mai fi cumva o varianta sa o vand?
Fara sa cer nimic.Pur si simplu sa o cedez.

Multumesc!
Da, daca gasiti cui, adica cine o cumpara? In plus, dvs. veti raspunde pentru ce s-a intamplat cat ati fost asociat si administrator, oricum.
Ce cod Caen are firma? Si de unde sunteti?
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
didi77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere fara lichidare firma cu datorii ericut ericut Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva..sau sa ma indrume eventual. In urma cu cateva zile m-am decis sa imi actionez in intanta fosta asociata ... (vezi toată discuția)
Radiere firma inactiva ElenaLuisa ElenaLuisa Spuneti-mi va rog, o firma care e inactiva dar care si-a depus toate declaratiile si nu mai are nici o datorie, are 2 asociati care vor sa o licideze, radieze, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)