Detin o firma din 2004.Am avut suspendata activitatea 3 ani.Firma nu figureaza cu datorii si nu este platitoare de tva.
In conditiile in care nu au fost depuse declaratiile la anaf, cum se poate radia?
Sau o pot vinde.Simplu cred ca ar fi sa platesc amenda, dar nu am acesti bani.
Firma la acest moment figureaza activa.
Multumesc!
Initiati o dizolvare voluntara prin Registrul cometrului si apoi o radiati, daca va vor solicita sa platiti amenda, o platiti, daca nu, nu. O cale si sigura si fara costuri, nu exista.
Pasii pentru radierea unei societati sunt dizolvare, lichidare si ulterior radiere.
Cel mai simpliu este dizolvare concomitent cu lichidare (1 etapa) si ulterior radierea (a 2-a etapa).
In cazul dvs o astfel de solutie nu este posibila intrucat in etapa a 2-a trebuie sa depuneti la ORC printre altele un Certificat Fiscal eliberat de ANAF, certificat pe care nu il veti putea obtine intrucat nu sunt depuse declaratiille (asa cum ati mentionat dvs).
Tind sa cred ca in prezent societatea este declarata inactiva de ANAF.
Daca nu va permiteti sa platit amenzile pentru depunerea declaratiilor peste termen, sfatul meu este sa o lasati asa.
Dizolvare societate
alin_bv
Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)