avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Incompatibilitate
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Incompatibilitate

Tot incerc sa ma lamuresc , consilierul juridic nu poate fi si traducator autorizat?
Am citit articolul din legea 514 despre incompatibilitati (incompatibilitate cu ,, orice alta profesie autorizata sau salarizata" )
Stiu , se poate spune ca e destul de limpede dar ma intreb , exista cazuri ?
Daca e asa care ar fi consecintele/sanctiunile ?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Grosu Ionuț-Cãtãlin - Consilier Juridic , Consilier juridic 09:35, 20 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Problema incompatibilitatii am rezolvat-o .
In ce priveste calitatea de reprezentant , nu sunt inca pe deplin lamurita. Am inteles care este parerea dumneavoastra si v-am multumit pentru raspunsuri .
Sunt convinsa ca nu o sa va suparati daca nadajduiesc ca si alti consultanti sau utilizatori sa exprime si pareri/argumente in sustinerea celeilalte variante .
Desigur , am citit discutiile de pe forum .Nu as vrea sa creda lumea ca imi este lene sa le citesc si vreau aici aceleasi explicatii . Nu , nici vorba , dar unele raspunsuri inca nu le-am gasit .
M-as bucura daca ne-ar impartasi si alti colegi ( experimentati , nu ca mine ) din experientele lor .
Daca de exemplu partea adversa ridica aceasta exceptie , instanta cum interpreteaza prevederile legale ? Va constata lipsa calitatii de reprezentant? Sau , mai mult , imi va cere instanta de la bun inceput dovada inscrierii in colegiu ? Cum se intampla in practica ?
Am vazut pe forum sustineri ale unor consilieri juridici care spun ca pun concluzii in instanta fara sa fie inscrisi in colegiu si ca nu au probleme . De aici eu as intelege ca se poate si asa , nu?
Ma mai poate ajuta cineva cu niste argumente in favoarea sustinerii ca pot reprezenta valabil societatea chiar si neinscrisa in colegiu? In cazul in care partea adversa ridica exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentant ?
De ex. dl freeelis ? Please :D
1. Inscrierea in colegiu nu este obligatorie.

2. Contractul de mandat da posibilitatea ca mandatarul sa reprezinte interesele mandantului in relatiile cu alte persoane.

3. Persoanele juridice pot fi reprezentate conventional in fata instantelor de judecata numai prin consilier juridic sau avocat, in conditiile legii.
Va multumesc. Calitatea de consilier juridic o pot dovedi prin decizie de numire in functie , plus act aditional la CIM prin care se modifica functia din ... in consilier juridic . Initial am fost angajata pe alta functie , de asta spun de aditional .
Asadar , instanta verifica sau pretinde dovada inscrierii in colegiu ?

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Colegiul consilierilor juridici lia19. lia19. Buna ziua .Va rog sa ma mai ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana este consilier juridic din anul 2006 luna Octombrie pana in prezent.Nu a fost inscrisa ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic? magnum88 magnum88 Buna ziua. 1.Profesia de consilier juridic in cadrul unei societati pe actiuni este incompatibila cu aceea de asociat unic si administrator al unui SRL? 2. ... (vezi toată discuția)