avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul facut in timpul casatoriei poate fi atacat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul facut in timpul casatoriei poate fi atacat dupa divort de fostul sot?

O simpla declaratie la notar, ca sotia renunta in favoarea sotului, la partea ei din garsoniera cumparata in timpul casatoriei mai poate fi atacata dupa divort, daca aceasta se razgandeste?

S-au trebuie facut partajul in timpul casatoriei la notar. Daca se ajunge la divort, sotul care a renuntat la partea lui de garsoniera poate ataca acest partaj si sa-si ceara partea din nou inapoi?
Cel mai recent răspuns: Flaviusela , utilizator 09:15, 19 Februarie 2015
Daca ati platit consultatia juridica la notar trebuia sa va dea si solutia intrucat a vazut si actul.
Asa pe banuite, fara a se vedea actul, se poate face partajul, dar trebuie vazut actul juridic facut de ea pentru a se putea lamuri cel care ati vrea sa va lamureasca.

Exista mai multe probleme daca exista si creditori intrucat acestia pot ataca ori act facut in frauda lor.
Nu stiu daca notarul v-a lamurit si in aceasta privinta.
Pentru consultatii juridice este bine sa stiti ca se merge la avocat si nu la notar.
Asa se face in toate tatrile civilizate...
Avocatii sunt cei care analizeaza toate smecheriile juridice si nu notarii...
Eu cred ca nu ati înțeles deloc c v a explicat notarul si atunci sunt de acord ca ati dat banii degeaba, dar cred ca același lucru se întâmplă si daca ati fi apelat la un avocat.
Dvs nu pare sa înțelegeti anumite aspecte......
1. Declarația nu este partaj, partajul nu este declaratie.
2. Partajul poate fi facut si in timpul căsătoriei si după desfacerea acesteia, adica după divorț.
3. Declarația pe care ar da o unul din soți ca renunța la jumătate din garsoniera bun comun al sotilor este fix....pix! Nu are valoare nici cat crema de ghete pe pâine.
4. Trebuie facut partajul! Copartasii isi datorează unul altuia Garanția pentru evictiune deci nu poate fi atacat partajul de catre copartasi, adica de soți sau foști soți, depinde de momentul partajului.
5. Creditorii pot insa cere anularea partajului daca este facut in frauda lor.
6. Partajul se face contra unei sulte. Adica unei sume de bani sau prin atribuire de bunuri. Adica eu iau apartamentul si tu iei mașina si un teren....Partajul care nu se încheie in condițiile de mai sus, adica cu sulta sau prin atribuire de bunuri fiecărui copartas este donatie, pentru ca nu poate lua unul tot si altul O, a se citi zero si nu litera o! Atunci fiind donatie, orice donatie poate fi supusa reductiunii la decesul donatorului decât mostenitorii rezervatari-Soț, copii si părinți . Dar asta este alta mâncare de peste care are legătura cumva cu speta Dvs, dar încurcam deja prea mult lucurile.
Eu am spus ca trebuie vazut actul tocmai pentru a se vedea ceea ce este cu el.
Se poate sa nu aiba nicio valoare juridica sau sa poata dobandi.
Depinde insa de mai multe lucruri...
Notarii intotdeauna evita orice fel de complicatie juridica si este de inteles asa ceva intrucat nu are niciun sens sa se complice.
Notarul vrea ca actul juridic sa fie cat mai simplu.

In cazul dvs, nu este vorba de ceva simplu...
Adica este greu de spus ce act aveti si cum notarii nu vor sa se complice ati gresit ca ati mers sa platiti consultatia juridica la notar intrucat avocatii se ocupa de complicatiile juridice...
Cati se mai ocupa in ziua de astazi...este tare greu de spus...pentru ca ceea ce este usor este mai ietin decat ceea ce este complicat...si din acest motiv oamenii merg la notar crezand ca totul este simplu...cand in realiate nu este mereu asa...
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
O declaratie ramane o ......'declarație daca asta s a facut!
Aspectele sunt clare....in timpul căsătoriei declarația nu are nicio valoare căci încă este coproprietate in devalmasie de abia după lichidarea regimului matrimonial coproprietate devine de cote parti....
Notarul vrea ca actul sa fie corect si simplu in sensul sa fie clar sa nu nască litigii si sa oglindeasca raportul juridic real între parti...cam asta ar vrea el.....
Nu stiu ce vrea notarul dar au existat extrem de multe litigii pe actele notariale...
Dar...acesta nu este un aspect care ar avea rost sa fie discutat...
Poate ca dvs. sunteti un notar corect si de aceea nu puteti intelege ceea ce zic in aceasta privinta...

Cat priveste declaratia nimic nu este clar.
Actele juridice pot imbraca forme juridice destul de variate daca analizam dreptul in intreaga sa amploare.
Dreptul nu este ceva rigid ci o entitate care se vrea a produce efecte juridice si actele juridice incheiate sa fie interpretate in sensul producerii de efecte juridice si nu in sensul de a se elimina efectele juridice pentru care s-a dorit a fi incheiate...
Insasi legea zice asa...

Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Schimbarea contractului de casa??? MmariaM MmariaM Buna seara. Eu impreuna cu sotul avem o garsoniera. Am divortat intre timp, iar el a dat o declaratie la notar in care declara ca imi lasa mie X (pe numele de ... (vezi toată discuția)