avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul facut in timpul casatoriei poate fi atacat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul facut in timpul casatoriei poate fi atacat dupa divort de fostul sot?

O simpla declaratie la notar, ca sotia renunta in favoarea sotului, la partea ei din garsoniera cumparata in timpul casatoriei mai poate fi atacata dupa divort, daca aceasta se razgandeste?

S-au trebuie facut partajul in timpul casatoriei la notar. Daca se ajunge la divort, sotul care a renuntat la partea lui de garsoniera poate ataca acest partaj si sa-si ceara partea din nou inapoi?
Cel mai recent răspuns: Flaviusela , utilizator 09:15, 19 Februarie 2015
Cat privește declarația v am spus mai sus ce efecte juridice ar avea in timpul căsătoriei......fiind coproprietate in devalmasie.....
Aveti dreptate dar o declaratie ....ramane o declaratie....un contract cum e partajul nu poate fi format prin doua declarații una data azi si una data maine....in plus pe actualul cod civil in timpul căsătoriei ar trebuie si alte proceduri îndeplinite ......asta daca ne referim la speta de fata '.'altfel sunt de acord cu Dvs in ce spuneti .....insa trebuie sa ramane on topic... :)
Multumesc mult pentru raspunsuri. Este clar, trebuie sa fac partajul la un alt notar si in aceasta situatie, nu voi mai avea nici o problema dupa divort. In acest moment nu avem nici un credit luat nici ea, nici eu.
Partaj amiabil puteti face la mediator. In instanta partajul nu e amiabil. daca ajungeti acolo... decat daca depuneti un acord incheiat la mediator. Acesta este specificul muncii mediatorului sa ajute partile sa ajunga la o intelegere amiabila. La notar trebuie sa aveti deja intelegerea facuta... care poate fi facuta tot la mediator si autentificata ulterior de notar. De asemenea, judecatorul poate consfinti intelegerea de la mediator si sa o trasnforme in hotarare de expedient. Partajul care are ca obiect transfer de proprietate imobil obligatoriu trebuie sa fie ori in forma autentica(la notar) sau hotarare judecatoreasca. La judecator, daca partajul este facut prin acord in mediere taxele de timbru se injumatatesc, in schimb la notar, nu.
O intelegere facuta anterior poate fi schimbata daca partile doresc asta , mai ales daca conditiile de atunci s-au modificat. As recomanda sa apelati la un mediator ca sa stingeti eventuale viitoare neintelegeri. Succes.
Stimate domn mediator fata a intra in Polemica cu Dvs referitor la taxe.....apropos de înjumătățiri....va dau un caz concret , acord de mediere pentru partaj facut pe genunchi fără carte funciara fără certificat fiscal ci pur si simplu o înțelegere pe care o puteau face si la notar pe care mediatorul a cerut. 2500 RON, căci mediatorul....mediaza. Eu o numesc pentru procedura notariala o simpla înțelegere care nu are nicio valoare pentru ca eu trebuie sa refac acea hârtie intr un contract de partaj având legalitate , fiind un act de proprietate, căci părțile părăsesc biroul notarial având un act de proprietate nu un acord , o înțelegere. Partajul la notar a costat 2000 de RON cu tot cu taxe de intabulare.
Morala părțile au plecat regretand ca au plătit 2500 de RON aiurea pe o hârtie care pana la urma nu a valorat nimic in fata notarului care le a dat un act de proprietate pe un onorariu si taxe obligatorii mai mici....
Așa ca va rog pe mai departe sa va pastrati judecatile in ceea ce privește alte profesii si taxele aplicate .
Probabil ca treaba la instanța este alta....insa la notar care el prin excelenta este impartial urmărind interesele ambele partilor precum si respectarea legii am dubii cel puțin in ceea ce privește economisirea banilor....

Alte discuții în legătură

Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Schimbarea contractului de casa??? MmariaM MmariaM Buna seara. Eu impreuna cu sotul avem o garsoniera. Am divortat intre timp, iar el a dat o declaratie la notar in care declara ca imi lasa mie X (pe numele de ... (vezi toată discuția)