avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in posesie

Buna ziua
detin un apartament din anul 2012 dobandit prin cumparare,insa nu am intrat in posesia lui de fapt intrucat persoana de la care am cumparat apartamentul respectiv s a inteles inainte de vanzarea apartamentului cu fostul propietar de la care l cumparase sa locuiasca efectiv in apartament contra unei chirii. Mentionez ca ulterior intocmirii documentelor de vanzare cumparare m am inteles si eu cu persoana care locuia in apartament sa mi plateasca o chirie si sa locuiasca in continuare in apartament,deoarece eu nu ma aflam in tara.In prezent doresc la randul meu sa vand apartamentul respectiv insa ma lovesc de refuzul persoanei care locuieste de parasire a apartamentului. Daca se poate va rog sa mi spuneti care este modalitatea legala de a intra in posesia de fapt a apartamentului ca sa pot sa l vand la randul meu.Multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 13:55, 6 Februarie 2015
Dacă există un contract de închiriere, înscris in CF, va trebui să faceți acțiune in evacuare.
Dacă nu este încheiat un contract de închiriere, sau acesta nu este înscris în CF, ați putea solicita unui executor evacuarea persoanei care locuiește în imobil fără un drept opozabil dumneavoastră.
1.ADRESA DE EVACUARE ar trebui cam in 5zile sa elibereze apartamentul( daca nu exista vreun contract care sa spuna altceva!!!???).
2.ACTIUNE IN INSTANTA pentru a obtine ordin de evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere inscris in cf Maria33ana Maria33ana Am dori sa achizitionam un apartament scos la licitatie dar care are inscris in CF un contract de inchiriere pe 10 ani platit in avans.Ce sanse ar fi sa intram ... (vezi toată discuția)
Ma poate evacua noul proprietar? adriana124 adriana124 Buna seara am un contract de inchiriere prin circa financiara pe 6 ani dar neinscris la cadastru,Intre timp dupa un an fostul propietar a vandut garsoniera ... (vezi toată discuția)
Evacuarea imobilului adjudecat! Davrox Davrox Am participal la o licitatie a unui apartament si am fost declarat adudecatar. Am depus banii si am primit actul de adjudecare. Acum va trebui sa recurg la ... (vezi toată discuția)