avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Factura fiscala posibil falsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Factura fiscala posibil falsa

Cum as putea sa contest o factura fiscala, care este pusa ca proba intr-un proces, stiu sigur (100%), ca acea factura nu-i veridica (autentica), adica a fost emisa ulterior (la 3 saptamani distanta) dupa ce s-a realizat o lucrare "la negru", dar pentru a recupera banii reclamantul a gasit un "binevoitor" care i-a emis factura.
Eu am dreptul sa suspectez de fals acea factura,nu-i asa? Dar cum dovedesc?:(
Mii de multumiri! :)
Cel mai recent răspuns: Daniel-Ieremia , utilizator 22:04, 9 Februarie 2015
adresezi o cerere prin care soliciti verificarea aspectelor semnalate catre presedintele....
Nu inteleg.....! Vreti sa spuneti ca trebuie sa solicit presedintelui verificarea facturii, in intampinare?Trebuie sa scriu si ce ma face sa cred asta?
Va multumesc pentru raspuns!
va motivati cererea cu argumente solide, dovezi (de ce credeti acest lucru..?)
De depus a depus-o la dosar, perfect. Numai ca, in primul rand, ca o factura sa poata constitui proba efectiva intr-un proces, cel care a depus-o trebuie sa faca dovada ca ati acceptat-o. Ori in acest caz nu prea este posibil. Trebuie sa spuneti instantei ca nu a fost accepatat de dvs, nu o recunoasteti si ca aveti banuiala ca poate fi falsa pt ca.....si indicati motivele. Cu atat mai mult cu cat nu o recunoasteti, daca va era prezentata la timp, dvs. aveati posibilitatea de a o contesta in termen de 30 zile si o refuzati la plata. Dar, nu vi s-a acordat acest drept....
Facturile necontestate, se presupune ca au fost acceptate tacit la plata.

Daca este vorba de o lucrare, factura trebuie sa aiba la baza si procesul verbal de receptie a lucrarii. Solicitati sa-l depuna la dosar si s-ar putea sa apara diferente intre datele celor doua documente si ar fi o sansa.

Din cate retin, parca pe factura trebuia sa semneze de primire undeva si beneficiarul lucrarii, facturii. Solicitati sa faca dovada in fata instantei a faptului ca v-a comunicat acea factura, prin ce modalitate v-a comunicat-o si la ce data.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Krissia ., Alte profesii
Multumesc doamnei Krissia!
Va rog mult sa-mi spuneti si mie legea, articolul, etc... , unde scrie ca am dreprul sa contest in 30 zile factura.

Alte discuții în legătură

Factura prestari servicii insotite de deviz teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Am o intrebare: La firma x ,la departamentul contabilitate se inregistreaza facturi de prestari servicii.Pe facturile respective sunt insirate un nr. ... (vezi toată discuția)
Litigiu petremirceasorin petremirceasorin sunt in litigiu cu un vecin,i-am facut o paguba,am recunoscut-o si am fost de acord sa platesc daunele.exista insa o problema:dauna a fost produsa pe 28 ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala pentru lucrari de constructii Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o firma de constructie incheie un contract de lucrari cu o societate.pe timpul executarii lucrarii firma emite 2 facturi in martie si aprilie si o situatie de ... (vezi toată discuția)