Cum as putea sa contest o factura fiscala, care este pusa ca proba intr-un proces, stiu sigur (100%), ca acea factura nu-i veridica (autentica), adica a fost emisa ulterior (la 3 saptamani distanta) dupa ce s-a realizat o lucrare "la negru", dar pentru a recupera banii reclamantul a gasit un "binevoitor" care i-a emis factura.
Eu am dreptul sa suspectez de fals acea factura,nu-i asa? Dar cum dovedesc?:(
Mii de multumiri! :)
Nu inteleg.....! Vreti sa spuneti ca trebuie sa solicit presedintelui verificarea facturii, in intampinare?Trebuie sa scriu si ce ma face sa cred asta?
Va multumesc pentru raspuns!
De depus a depus-o la dosar, perfect. Numai ca, in primul rand, ca o factura sa poata constitui proba efectiva intr-un proces, cel care a depus-o trebuie sa faca dovada ca ati acceptat-o. Ori in acest caz nu prea este posibil. Trebuie sa spuneti instantei ca nu a fost accepatat de dvs, nu o recunoasteti si ca aveti banuiala ca poate fi falsa pt ca.....si indicati motivele. Cu atat mai mult cu cat nu o recunoasteti, daca va era prezentata la timp, dvs. aveati posibilitatea de a o contesta in termen de 30 zile si o refuzati la plata. Dar, nu vi s-a acordat acest drept....
Facturile necontestate, se presupune ca au fost acceptate tacit la plata.
Daca este vorba de o lucrare, factura trebuie sa aiba la baza si procesul verbal de receptie a lucrarii. Solicitati sa-l depuna la dosar si s-ar putea sa apara diferente intre datele celor doua documente si ar fi o sansa.
Din cate retin, parca pe factura trebuia sa semneze de primire undeva si beneficiarul lucrarii, facturii. Solicitati sa faca dovada in fata instantei a faptului ca v-a comunicat acea factura, prin ce modalitate v-a comunicat-o si la ce data.
Litigiu
petremirceasorin
sunt in litigiu cu un vecin,i-am facut o paguba,am recunoscut-o si am fost de acord sa platesc daunele.exista insa o problema:dauna a fost produsa pe 28 ... (vezi toată discuția)