avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Factura fiscala posibil falsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Factura fiscala posibil falsa

Cum as putea sa contest o factura fiscala, care este pusa ca proba intr-un proces, stiu sigur (100%), ca acea factura nu-i veridica (autentica), adica a fost emisa ulterior (la 3 saptamani distanta) dupa ce s-a realizat o lucrare "la negru", dar pentru a recupera banii reclamantul a gasit un "binevoitor" care i-a emis factura.
Eu am dreptul sa suspectez de fals acea factura,nu-i asa? Dar cum dovedesc?:(
Mii de multumiri! :)
Cel mai recent răspuns: Daniel-Ieremia , utilizator 22:04, 9 Februarie 2015
Nu se poate efectua plata: când nu există confirmarea serviciului efectuat

Trebuie vazut ce scrie in contract. -Facturile devin exigibile la data stabilita prin contract. Avand in vedere prevederile codului civil, in cazul in care prin contract nu este prevazut aceasta data, obligatia platii intervine la data predarii bunurilor sau serviciilor (receptiei). Solicitati furnizorului factura storno, motivand solicitarea dvs.

Nu stiu daca scrie undeva ca termenul de contestare a unei facturi la plata este de 30 zile ( intrebati si pe forumul de contabilitate ) dar acesta a fost stabilit in ideea ca dupa acest termen incep sa curga penalizarile, de aceea trebuie contestat inainte.

Ceva asemanator gasiti aici :

[ link extern ]

( a se vedea art. 3 lit b )

Ar trebui sa fie si in codul de procedura fiscala...

Linii directoare

[ link extern ]

A se vedea ce trebuie sa contina factura si daca nu contine, nu este valabila legal, deci nu poate constitui proba nici pt plata, nici in justitie. Tot aici scrie si de termenul in care trebuie emisa.

[ link extern ]

Informatii foarte importante care ar putea sa va ajute in dosarul dvs de la instanta

[ link extern ]

[ link extern ]

Daca nu am mai multe detalii, nu stiu exact ce sa va mai spun....sunt foarte multe aspecte de analizat si clarificat, dar daca nu am toate datele...
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
Krissia ., Alte profesii

Este vorba de o firma care a prestat lucrari de constructii, iar eu mi-am aratat refuzul de a achita factura atata timp cat o banuiesc de fals si nu este insotita de un deviz si o garantie. Drept pentru care am solicitat expertiza tehnica judiciara. Legat de deviz si garantie am citit tot pe forumul dvs., dar n-am stiut exact ce articol / lege sa invoc.

Multumesc frumos pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura prestari servicii insotite de deviz teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Am o intrebare: La firma x ,la departamentul contabilitate se inregistreaza facturi de prestari servicii.Pe facturile respective sunt insirate un nr. ... (vezi toată discuția)
Litigiu petremirceasorin petremirceasorin sunt in litigiu cu un vecin,i-am facut o paguba,am recunoscut-o si am fost de acord sa platesc daunele.exista insa o problema:dauna a fost produsa pe 28 ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala pentru lucrari de constructii Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o firma de constructie incheie un contract de lucrari cu o societate.pe timpul executarii lucrarii firma emite 2 facturi in martie si aprilie si o situatie de ... (vezi toată discuția)