avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara!
Sunt insarcinata si urmeaza sa intru in prenatal la jumatatea lunii Martie. As dori sa stiu daca pot beneficia de cele 21 de zile de CO aferente acestui an, pana intru in concediul prenatal deoarece firma la care lucrez nu ma ajuta niciodata cu un raspuns clar privind aceasta situatie.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:19, 7 Februarie 2015
ati fost in concediu medical pana acum? ati lucrat?
Lucrez in prezent, ultimul CM a fost anul trecut
oricand doriti va puteti lua concediu de odihna in raport cu lunile lucrate in ultimul an 21zile/an si inmultiti cate luni ati lucrat si atatea zile de concediu aveti dreptul ps: se rotunjeste in favoarea d-stra

aveti totusi in vedere regulamentul de ordine interioara, cereti sa-l studiati
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este valabil si in conditiile in care firma s-a deschis pe 03.09.2014? Cei de la resurse mi-au spus ca teoretic imi pot lua cele 21 de zile pe acest an dar ma pot trezi cu banii luati pe ele daca cei de la conducere decid asta. Pe anul trecut nu mai beneciez de nici o zi de CO deoarece am fost pusi sa le luam pana se termina anul pt a nu ii incurca pe ei cu "calcule inutile".
Potrivit legislatiei in materie, puteti sa beneficiati de CO aferent perioadei cuprinse intre 01.01.2015 si data intrarii in concediu pentru cresterea copilului.


art.145 C.mun.
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna patricia85 patricia85 Buna seara,am o nelamurire.Spuneti.mi va rog daca vreau sa intru in concediu de odihna ,de cate zile pot beneficia anul acesta in ideea in care in contractu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna vs ccc Nickolemi Nickolemi In situatia in care un angajat se afla in concediu medical mai multe luni calendaristice, dar nu tot anul intreg, beneficiaza de concediu de odihna pentru anul ... (vezi toată discuția)