avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mutat abuziv? ore de noapte neplatite....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mutat abuziv? ore de noapte neplatite....

Buna seara! Am descoperit acest site al dvs mai mult din disperare, confruntandu-ma cu o mare nedreptate pe care
nu o merit. Acum 5 ani am fost angajat prin concurs la o primarie ca agent paza.Odata cu instalarea unui nou primar
acesta a inceput sa ma sicaneze verbal fara niciun motiv dandu-mi de inteles ca ma" va aranja el " .Dupa 2-3 luni
si-a pus planul in aplicare si intr-o zi am fost chemat la personal sa semnez o hartie prin care eram anuntat ca incepand
cu data x ma voi prezenta in alt loc de munca (alta directie) Respectiva hartie nu este nici transfer si nici detasare o simpla nota interna deci trebuia sa dispar pur si simplu pentru ca figuram pe o lista cu simpatizanti ai opozitiei dumnealui
si eram catalogat "dusman de clasa",spion etc) Serviciul personal a spus ca nu e nici o baza legala sa ma mute si a spus ca nu il intereseaza"sa dispar"! La noul meu loc de muinca efectuez 80-90 ore de noapte si incasez salariul pe 40-48 ore
cat faceam la primul loc de munca, iar cel care e in locul meu ia salariul dupa pontajul meu de 80-90 ore de aici.
Fostul meu sef si actualul (oameni deosebiti) dau neputinciosi din umeri de frica sa nu isi piarda si ei serviciul. In actuala directie (culmea!!) nici nu apar in statele de plata (mi-a confirmat azi un contabil de acolo). Aceasta situatie a inceput sa imi creeze reale probleme de sanatate (oboseala,stres, nervi) care s-ar putea resfrange si asupra familiei mele.
In incheiere vreau sa va amintesc ca in 5 ani nu am avut nici o absenta,niciun concediu medical,vreo mustrare sau vreo prezenta in comisiile de disciplina ale institutiei. Colegii mei sunt stupefiati de aceasta decizie si le este pur si simplu frica sa stea de vorba cu mine ( mai sunt si altii pe lista). Intrebarile mele ar fi : 1) Sunt hotarat sa ii dau in judecata (ce sanse as avea ?) 2)Cat timp am la dispozitie sa ma adresez instantei cu privire la savarsirea acestor fapte impotriva mea(luni?ani? termene de prescriere) 3) Daca pot cere daune morale pentru nedreptatea suferita (vor fi primii oameni pe care nu ii voi ierta !!) Detin ca probe fluturasii de salar, copii (foto) dupa graficul cu orele de serviciu, registru prezente,registrul primire al serviciului cu toate semnaturile.........In speranta ca imi veti raspunde si ma veti ajuta vreau sa va multumesc anticipat va doresc sanatate si numai bine
ps. Nu am fost pus sa semnez nici un act protectia muncii la actualul loc de munca (pai daca nu figurez? deci nu exist!!!) Dar daca m-i se intampla ceva in timpul serviciulu??? Incepe sa imi fie ciuda ca m-am nascut in Romania!!!
Cel mai recent răspuns: jaab , utilizator 21:24, 13 Iunie 2009
Daca vi s-a schimbat nejustificat klocul de munca fara acordul dv. aveti la dispozitie un termen de 30 de zile de la data luarii acestei masutri de a o contesta. In privinta orelor de noapre sau a celor suplimentare aveti dreptul la un spor pentru munde noapte si la timp liber in compensare pentru orele suplimentare, in caz contrar de plata suplimentara, in acest caz pentru a solicita aceste drepturi aveti la dispozitie trei ani.
In privinta surmenajului datorita atributiilor ce le aveti sa a neluarii masutrilor de securitate si sanatate in munca adresati-va ITM-ului.
Buna ziua! Tot eu va deranjez, astazi am verificat si nu apar in statele de plata ale noului meu loc de munca(directie)
muncesc intr-un loc si iau salar din alt loc si cu ore de noapte mai putine. Cum se poate? Asta nu e abuz in functie din parte acelor oameni? Va rog sa imi raspundeti daca doriti...multumesc!!!
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
jaab, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sclavi in tara noastra !!!!! Cocco_jumbo Cocco_jumbo Buna seara . Lucram 24/48, chiar mai mult , uneori, la o pensiune, figuram la 8 ore, munca de noapte si salariul minim, 1200. Nu era chiar legal dar macar ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit pentru pensie Lulica Lulica Buna ziua In urma cu cativa ani, pentru recalcularea pensiilor parintilor mei, am solicitat de la firma (intreprinderea) unde acestia au lucrat cate o ... (vezi toată discuția)
Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă 168 ore ... mitabiciclista mitabiciclista Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă 168 ore continuu fără sa poți pleca acasă și să ți se interzică libertatea?Practic să lucrezi 7 ... (vezi toată discuția)