avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Service-ul nu respecta termenul de reparare a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Service-ul nu respecta termenul de reparare a produsului

Buna seara.La sfarsitul lunii noiembrie am cumparat o plita pe gaz si un cuptor electric,dupa instalare am constatat ca aprinderea electrica la plita nu functioneaza corect iar cuptorul are un fel de trepidatii,scoate un sunet urat(huruit) ca un avion,iasa aburi in timpul coacerii in afara cuptorului si umezeste afisajul electronic al cuptorului,iasa si un fel de fum pe langa usa cuptorului si miroase parca a ars.
Am sunat la service si in data de 22 ianuarie a venit o persoana de la service si a spus ca trebuie inlocuita aprinderea electrica la plita iar la cuptor trebuie inlocuita partea din fata cu tot cu usa si ventilator,mi-a spus ca va face comanda pentru piese iar cand va avea piesele va veni sa le schimbe.
A trecut termenul de 15 zile pentru remedierea defectului ,pot solicita service-ului negatie si inlocuirea produselor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: antonia30 , utilizator 22:42, 7 Februarie 2015
conform art 13 din legea449/2003 actualizata in 2014, aveti dreptul la:
Art. 13. - Consumatorul poate solicita o reducere corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în oricare dintre următoarele cazuri:
a) dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului;
b) dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp rezonabilă;
c) dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fără inconveniente semnificative pentru consumator.
Art. 14. - Consumatorul nu este îndreptăţit să solicite rezoluţiunea contractului, dacă lipsa conformităţii este minoră.
Multumesc pentru raspuns,ma adresez prima data service-ului iar apoi magazinului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea unui produs care nu a putut fi reparat EPurpl3 EPurpl3 Buna ziua, am o problema cu un produs cu care am fost in service de mai multe de 4 ori fara nici nu rezultat. Este evident ca nu poate fi reparat iar eu as ... (vezi toată discuția)
Decizie inlocuire telefon BogdanCe BogdanCe Mi-am trimis telefonul la service prin intermediul vanzatorului acestuia fiind in garantie , la 15 zile dupa predarea telefonului, am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Produse defectuoase Saturnine Saturnine Buna ziua, Am tot cautat pe internet dar nu am gasit un raspuns concet . Daca achizitionez un produs ( sa zicem o pompa de bicicleta) ma duc cu ea acasa sa ... (vezi toată discuția)