avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Somatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Somatie

Buna ziua,

Am primit o somatie de la Primaria unei comune unde detin un imobil ( casa cu teren) ca am de platit o restanta la apa in valoare de ..... . Mentionez ca nu specifica perioada pe care sa cumulat restanta si ATENTIE documentul este o copie (nu originalul) semnat de primar si un inspector al primariei.
Am contactat telefonic contabilul Primariei , am cerut explicatii si mi s-a spus ca a fost curtea de conturi in control(gaura in buget) si ca primaria nu a vrut sa mai puna locuitori comunei sa plateasca restanta la apa dar acum nu au alta posibilitate.
Am fost la Primarie am discutat cu primarul care a spus ca a fost o greseala. Atunci am cerut anularea acelui document (somatia) care are un nr.de inregistrare si mi s-a spus ca nu trebuie au luat somatia si au rupt-o. (oricum eu scanasem somatia). As dori sa le fac o reclamatie dar nu stiu cui sa ma adresez.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:38, 7 Februarie 2015
Va confruntati cu un cerc vicios,pe de o parte deoatrece somatia este inregistrata,pe de alta parte ca documentul a fost distrus de catre angajatii primariei
Avand in vedere ca somatia are numar de inregistrare,initial este necesar sa clarificati concret modalitate de solutionare a documentului,sa nu va treziti ulterior cu alta somatie
Solicitati oficial primariei sa vi se comunice temeiul legal in baza caruia a fost emisa somatia si eventual modalitatea de solutionare a somatiei cu nr X
Conditionat de raspunsul primariei,daca raspunsul este favorabil dvs si nu mai intelegeti sa nu mai desfasurati demersuri,fie in cazul unui raspuns nesatisfacator puteti analiza dispoztiile
LEGE Nr. 554 din 2 decembrie 2004
LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV

ART. 8

(1) Persoana vatamata intr-un drept recunoscut de lege sau intr-un interes legitim,
printr-un act administrativ unilateral, nemultumita de raspunsul primit la plangerea
prealabila adresata autoritatii publice emitente sau daca nu a primit nici un raspuns in
termenul prevazut la art. 7 alin. (4), poate sesiza instanta de contencios administrativ
competenta, pentru a solicita anularea, in tot sau in parte, a actului, repararea pagubei
cauzate si, eventual, reparatii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa
instantei de contencios administrativ si cel care se considera vatamat intr-un drept al
sau, recunoscut de lege, prin nesolutionarea in termen sau prin refuzul nejustificat de
solutionare a cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ijp solicita plata si tot ijp a distrus dovezile ? PFA Corneliu B. - Expert Evaluator PFA Corneliu B. - Expert Evaluator Sir de evenimente : aprilie 2013 - amenda cu suspendare 3 luni permis , apoi am dat reexaminare cu reducerea pedepsei la 1 luna din 3 luni in baza cererii ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Corneliu Mihai Corneliu Mihai Am onoarea, Am probleme cu cei din conducerea asociatiei de locatari din blocul meu. Eu sunt relativ nou (aprox 3 ani) dar mereu am avut suspiciuni privind ... (vezi toată discuția)
Abuzurile administratorului de bloc Sorana123 Sorana123 Buna ziua! Azi dimineata a venit la usa mea administratorul blocului in care locuiesc si mi-a spus ca daca pana diseara nu platesc intretinerea, vine maine ... (vezi toată discuția)