avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Buna ziua

Revin pe forum in speranta ca voi primi citeva raspunsuri.Dupa cum am mai scris sotia a suferit un accident rutier(pieton).Individul a lovit-o pe trecerea de pietoni in timp ce depasea coloana de masini pe linia de tramvai.Vina ii
aprtine in totalitate conducatorului auto.asta inseamna ca el va avea dosar penal nu?Politia ar trebui sa ne anunte cind incepe procesul sau urmarirea penala pentru ca noi sa ne constituim in parte civila in proces?am inteles ca avem la dispozitie 60 de zile ca sa depunem plingere.ce fel de plingere trebuie sa depunem si la ce ajuta?ar fi de preferat sa ne judecam cu el si sa cerem despagubiri materiale si morale sau sa ne intelegem cu el?(tinind cont de faptul ca nu a dat niciun telefon macar sa vada ce face victima ecam greu sa te intelegi cu el)si nu in ultimul rind ne poate spune cineva cu aproximatie care este onorariul unui avocat pentru acest tip de proces? multumim frumos
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 14:04, 18 Iunie 2009
buna ziua ,
sigur politia a facut deja un dosar pentru accident celui implicat ,
cel mai bine ar fi sa mergeti la politei sa verificati si in cazul in care este deja un dosar sa faceti plingere in cadrul acestui dosar ca si parte vatamata ,urmind sa precizati suma cu care intelegeti sa va constituiti parte civila ,apoi faceti demersurile necesare pentru certificatul medico/legal dupa recuperarea definitiva a sotiei ,urmind sa luati legatura poate daca nu va cauta el si cu cel care a provocat accidentul .
av D Homeag
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
ContSters58959, utilizator
Interesati-va la politie care este stadiul dosarului. Si faceti si o plangere penela privind savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa....art 184 cod penal. Si vedeti la dosarul cauzei daca conducatorul auto o fost testat alcooltest si care este rezultatul testului. De asemenea, in cazul de fat trebuia sa se recolteze si probe biologice de la soferul implicat in accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis mmsavu mmsavu Buna Ziua Anul trecut am fost implicat intr\'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident petriniphoto petriniphoto Buna ziua In data de 03.06.2009 sotia mea a suferit un accident de circiulatie, mai precis a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni de la Aleea ... (vezi toată discuția)
Nesigur de vinovatie intr-un accident de masina mariusbesu mariusbesu Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier in care masina pe care o conduceam a fost lovita de o masina \\"Scoala\\". Mai jos voi descrie ... (vezi toată discuția)