avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor.

Unchiul meu a decedat neavand copii. A ramas sotia lui si eu (nepoata). Ni s-a facut certificat de mostenitor cu partile fiecareia. Sotia lui a decedat dar, inainte sa moara, a facut act unei persoane din afara familiei pe partea ei. Ce pot sa fac pentru a putea sa beneficiez de dreptul meu din acea mostenire. Acela care are actul , s-a mutat in casa ca si cand are drepturi depline fara macar sa ma intrebe. Multumesc avocatnet.ro
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
chiru_anca, utilizator
Cel mai recent răspuns: chiru_anca , utilizator 11:03, 9 Februarie 2015
depinde ce act...v-c?
Sa solicitati in instanta partajarea locuintei conform cotelor din certifcatul de mostenitor.
Merita analizat si daca actul acela este valabil, dar si daca nu ar fi valabil, anularea actului nu va ajuta cu nimic, pentru ca nu o puteti mosteni pe sotia unchiului si partea care a fost a ei nu are cum sa va revina dvs. nici daca actul e nul.
In actiunea in instanta aar fi foarte util un avocat,acesta ar putea analiza si daca puteti cere /chirie/ de la actualul ocupant al locuintei.
il notificati, daca nu se rezolva promovati actiune de partaj in care solicitati si beneficiul nerealizat.
Multumesc pentru raspuns si v-as ruga sa- mi spuneti cum sa fac notificarea (prin executor judecatoresc sau in alt fel). Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ofeliab ofeliab Buna seara, As dori sa aflu daca este posibil ca o nepoata dupa frate sa participe la mostenirea unchiului alaturi de sotia acestuia? Fratele este decedat , ... (vezi toată discuția)
Mostenire paulynahelp paulynahelp De 2 ani ingrijesc un unchi; nu are copii,sotia decedata,sotia are copii,sotia e scrisa in contractul de vanzare cumparare al locuintei in calitate de sotie ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa unchi TaniaScurt TaniaScurt Buna ziua! As avea o intrebare, va rog. Tatal meu a avut un singur frate (a decedat) care locuia in casa bunicilor mei ( eu fiind singura lor nepoata). Bunicii ... (vezi toată discuția)