avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa unchi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa unchi

Buna ziua! As avea o intrebare, va rog. Tatal meu a avut un singur frate (a decedat) care locuia in casa bunicilor mei ( eu fiind singura lor nepoata). Bunicii la staruinta fiului lor (cel decedat) au facut un contract de intretinere viagera. In prezent mai traiesc bunicul meu ( bunica a murit), tatal meu si sotia unchiului meu (defunctul). Intrebarea este daca mie mi se cuvine parte din casa bunicilor, fiind singura nepoata, (defunctul neavand copii)? Mentionez ca in toata casnicia lor au contribuit cu o vopsea decorativa la aceasta casa, neavand alta contributie.

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri! Multumesc!
Buna ziua.
Vocatie succesorala de pe urma defunctului frate al tatalui dvs. are doar tatal , bunicul si sotia supravietuitoare a defunctului.
Dvs. nu aveti vocatie succesorala. Deci la acest moment nu va revine nimic.
Bună seara, la moștenirea defunctului, unchiul dvs., vor veni soția supraviețuitoare, tatăl dvs. și bunicul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Buna seara, varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. ... alexm452 alexm452 Buna seara, Varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. Casa si terenul este a parintilor tatalui meu, in casa a ramas fratele tatalui si sotia lui ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)