avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore peste program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore peste program

Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti ce poate face un salariat cand este tinut peste program nejustificat si fara plata .

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:38, 8 Februarie 2015
Primul pas cerere scrisa catre angajator prin care cereti ca orele lucrate suplimentar sa fie compensate cu timp liber si in cazul in care angajatorul nu poate sa va compenseze orele lucrate suplimentar cu timp liber s-ai cereti plata sporului minim de 75% asa cum este prev,in art 123 din Codul muncii.Alti pasi de urmat poate va mai indruma colegii de pe avocatnet.
Poate depune o sesizare si la ITM/Inspectia Muncii.
Mai poate si sa plece la terminarea programului, adica sa nu stea la ore suplimentare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea prin ore libere platite a orelor lucrate suplimentar normator normator Daca se poate face compensarea prin ore libere platite dupa cele 60 de zile calendaristice, dupa efectuarea acestora, deoarece lucratorul nu doreste plata lor ... (vezi toată discuția)
Calcul salarii ella2389 ella2389 buna ziua, intampin urmatoarea situatie: contabila mea sustine ca nu are in programul de conta zile de sarbatoare legala... si nu stiu cum ar trebui sa imi ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare irinagri irinagri Buna ziua , Am o intrebare legata de neplata orelor suplimentare.Lucrez de 1 an si jumatate in cadrul unei companii care pana acum si-a respectat cat de ... (vezi toată discuția)