avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... nu reusesc sa-mi recuperez banii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

nu reusesc sa-mi recuperez banii

buna ziua,
srl.-ul meu a prestat servicii altui srl in cursul anului trecut ,dar nu vor sa-mi dea banii, am facturi semnate.
i-am actionat in judecata potrivit legii5 pe 2001, a avut loc primul termen,cererea mi-a fost acceptata de judecator,de 2 saptamani nu mai stiu nimic..
l-am contactat pe debitor si mi-a raspuns ca peste 2 luni vad banii,
as vrea sa stiu ;
asa de mult dureaza pana efectiv sant constransi sa-mi achite soldul, pt ca au bani dar nu mi-i da pana in ultima zi si eu am credite si nu le pot achita.
si crede-ti ca era mai repede daca le-as fi cerutfalimentul?, acum nu o mai pot face?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ok , utilizator 10:56, 18 Iunie 2009
puteti sa le cereti falimentul .. in masura in care indepliniti conditiile prev. de legea nr.85.
Nu stiu insa in ce masura are sa va ajute in mod real sa va recuperati banii avand in vedere ca in atare situatie -a falimentului adica- primul care isi va recupera banii este statul roman. Presupunand ca are ce recupera.

Ar trebui sa verificati daca hotararea dvs. a fost redactata si daca da sa incepeti demersurile pentru punerea in executare.
Sa aveti in vedere ca daca contractul va permite puteti sa ii solicitati si dobanzile pe care le platiti dvs. la liniile de credit deschise.
Daca contractual nu aveti cum o puteti face pe cale judecatoreasca. In acest fel obtineti o a doua hotarare pe care sa o executati in acest fel reusind sa va recuperati in mare masura pierderile.
multumesc de informatii, nu ma mai intereseaza penalitati ci sa-mi recuperez banii ce mi se cuvin,vroiam sa stiu cat poate sa mai dureze ca si timp pana ce executorul le va bate in poarta , pt. ca stiu sigur ca atunci imi vor plati.
multumesc.
buna ziua , va rog;
stie cineva sa-mi zica cat timp dureaza redactarea hotararii judecatorestii, aplicand legea 5 pe 2001, avand in vedere ca la 27 mai mi-a fost admisa cererea de catre judecator.
pt ca daca as stii firma datoare ar mai putea trage de timp le-as cere falimentul,pt ca stiu sigur ca au bani dar fac alte lucrari cu ei si mie mi-i dau , cand chiar nu mai au scapare.
multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
ok, utilizator
1. Mai este de exercitat dreptul la recurs.
2. Redactarea unei hotarari poate dura si 6 luni de la pronuntare.
Fiind vorba despre somatie de plata debitorul are doar calea cererii in anulare, in termen de 10 zile de la comunicarea ordonantei ce o pronunta instanta. De regula in procedura somatieie de plata redactarea ordonantei nu dureaza mai mult de 30 de zile, dar instana poate sa acorde debitorului un termen de plata intre 10 si 30 de zile. Poate de aceea debitorul a afirmat ca va achita peste 2 luni.

Alte discuții în legătură

Insolventa DAIANA_ DAIANA_ Potrivit legii, insolventa sau falimentul reprezinta acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor ... (vezi toată discuția)
Acte insolventa ok ok buna ziua as vrea sa stiu ce acte trebuiesc anexate la cererea de deschidere a procedurii de insolventa a unui debitor care imi datoreaza 200 000. de anul ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii ok ok buna seara. sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate; ... (vezi toată discuția)