avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare boiler fara debransare de la ACC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare boiler fara debransare de la ACC

Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant montate apometre atat pt. A.R. cat si pt. ACC ? Proprietarul sustune ca nu foloseste apa calda de la reteaua comuna si nu declara decat consum apa rece.Cum ar trebui gestionata de asociatie consumul .repartizat al apei calde in acest caz?
Cel mai recent răspuns: rwkovacs , utilizator 13:44, 12 Noiembrie 2015
Da,exact in acesta consta problematica faptul ca nu declara indexul de apa calda si nu vad care ar fi stategia de urmat a asociatiei in aceasta situatie, poate raspunde la acest refuz prin a considera ca necontorizat apartamentul la AC si repartiza un cosum de 3.3 mc /pers. la pausal ?
Era vorba de declararea indexului de apa calda, nu cum am scris eu de doua ori apa rece.
Daca nu vrea sa declare indexul, chiar daca nu foloseste apa calda, ii treceti intr-o luna toata diferenta dintre factura si indexurile declarate de toti proprietarii si luna urmatoare se va cumintii.
Sau chemati un instalator si ii sigilati coloana de apa calda pe cheltuiala lui si terminati discutiile cu el.
Trag si eu o concluzie, dar din perspectiva regulamentului nostru:

- se considera consumatori de AR sau ACM, toti proprietarii bransati la aceste retele; in aceste conditii, toate pierderie/neinchiderile sunt repartizate acelor apartamente si proprietari bransati;
- nu sunt considerati consumatori de AR sau ACM, toti proprietarii debransati de la acele retele in conditiile in care debransarea/deconectarea se face de catre proprietar prin montarea pe T-ul de distributie a unui dop prevazut cu posibilitatea de a fi sigilat (are prevazuta o gaura prin care trece shufa sigiliului;
- daca veni vorba de debransare legala, proprietarul care doreste sa nu mai consume AR sau ACM, intocmeste o cerere in care poate expune si motivele care l-au determinat sa nu mai consume, este inregistrata la asociatie, apoi se sigileaza dopul, se intocmeste un proces-verbal in doua exemplare;

Daca prin aceasta debransare, apartamentul nu mai are si alta retea de ACM - de exemplu, ca tot s-a vorbit de ACM, atunci proprietarului nu i se mai repartizeaza pierderi/diferente, insa daca debransarea este efectuata la baie, dar apartamentul mai are o alta retea, la bucatarie si proprietarul consuma (normal), atunci proprietarului i se vor repartiza pierderi/diferente conform regulamentului asociatiei...

Noi am avut in asociatie un singur caz - un proprietar si-a montat CT si nu a dorit sa se deconecteze de la reteaua de ACM (o singura retea). Daca asa a dorit, i s-a explicat ca i se vor repartiza pierderi chiar daca nu consuma ACM; omul a fost de acord, pe fisa de apometre avea inscris indexul la ACM tot timpul... Ce vreau sa va spun este ca in 5 ani, pe acel apometru s-au inregistrat doar 4-5 mc... Nu am inteles nici acum care a fost ideea, desi pierderile in acel bloc erau destule...
.........................
Asa cum s-a mai spus, montarea unui instant de ACM sau chiar a unui boyler se poate face chiar fara anuntarea as. prop. daca nu se renunta la consumul de ACM din retea, desigur cu inscrierea indexului de consum pe fisa personala. Daca proprietarul renunta total la consumul din retea, atunci este necesara debransarea, in conditiile in care am vorbit.
In concluzie reiese din dizpozitiile legii obligatia proprietarului de a solicita asociatiei de proprietari aprobarea montarii /racordarii boiler sau de a declara, incheia PV de debransare da la ACM la instalarea acestuia ?
salut tomaso,
reiau ce au spus si colegii de discutie,
daca omu vrea sa isi pune boiler in casa poate sa isi puna fara sa anunte asociatia,
dar daca nu este debransat de la ACM el trebuie sa declare indecsii ,si asta nu e un motiv sa spuna " nu dau ma ' indexu la apa calca ca am boiler"
spunetii frumos, respectuos ,domne daca nu esti debransat de la apa calda trebuie sa dai indexul indiferent ca consumi sau nu. si daca sant piarderi la fel il puteti pune la plata pt ca nu e debransat.
ce ar fi daca mas duce si eu la administrator si ias zice " luna asta nu mai dau indexul la apa calda ca eu miam incalzit apa la aragaz" nu ar fi de rasul curcilor!?
asa si el zice gata daca miam pus boiler sant scutit sa mai dau indexul
sper ca vati lamurit.

Alte discuții în legătură

Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)