avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interpretare articol din Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interpretare articol din Legea 230/2007

Cum interpretati prevederile art.25, al.(3) din Legea 230/2007 "În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor unei scări sau unui bloc, membri ai asociaţiei de proprietari, pentru probleme care îi vizează direct, pe bază de tabel nominal". Se refera la proprietarii dintr-un bloc al unei asociatii formate din mai multe blocuri sau la orice bloc de sine statator ca si asociatie? Cu scara unui bloc este clar ca se refera la o asociatie a unui bloc format din mai multe scari.
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 18:04, 13 Februarie 2015
Poate fi aplicat aceast art. 25 alin.3 din lg.230/2007 si pt. substituirea A.G. in anumite situatii spre ex. alegerea presedintelui asociatiei de proprietari?
Daca e o urgenta, DA!
Si cum se procedeaza concretr pentru alegere ?
Explicati concret ce s-a intamplat in asociatia dv si vedem cum se procedeaza. Daca, de exemplu asociatia este in procedura de reabilitare termica, s-au semnat o parte din acte, iar asta noapte a decedat presedintele care trebuie in 3 zile sa semneze contractul dde finantare, de imprumut, altfel asociatia riscand sa piarda finantarea, se pare ca este o urgenta.
Si in aceasta situatie nu mai este timp ca sa se convoace adunarea generala peste 7 zile, sa se reconvoace peste alte zile...
Aveti o asemenea urgenta?
Da sa presupunem o urgenta asemanatoare celei date ca exemplu de dvs. cum se procedeaza concret alegerea presedintelui asociatiei conform art.23 alin 3 din lg.230/2007 daca ne puteti exempifica procedura care nu cred ca difera in functie de urgenta: dar cum se pune in practica, se merge din usa in usa si se iau propunerile de la fiecare membru proprietar pe tabel pentru presedinte dupa care ....nu se mai poate supune votului deci alegerea practic nu se poate realiza, despre ce vorbim ?

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 25 alin. (3) din legea nr. 230/2007 privind asociaþiile de proprietari MITUS MITUS Suntem o asociaţie de proprietari, constituită ca o entitate distinctă din proprietarii unei scări a unui bloc având în jur de 20 membrii, celelalte ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari EHM EHM Buna din ce am mai citit aici pe forum si din intrebarile puse prin vecini pentru a schimba un Presedinte de Asociatie Proprietari se apeleaza la votul ... (vezi toată discuția)
Alegere membri cex asociatie proprietari prin tabel nominal HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Asociatia de locatari din care fac parte are o componenta de 500 de membrii cu proprietati individuale, insumand un total de 8 ... (vezi toată discuția)