avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Companie recuperare credite
Discuție deschisă în Executare silită

Companie recuperare credite

Buna seara,

Prin 2010 am avut un imprumut luat de la un IFN (cu rate saptamanale) pe care nu l-am platit in totalitate fiind plecat in strainatate. Acum am revenit in tara si am primit o scrisoare recomandata de la o firma de recuperare care a preluat creanta de la ei pentru a plati o suma care mi se pare cel putin absurda. Creditul initial era de 1500 RON iar acu mi-au spus ca am de plata 2700. Intrebarile mele sunt :
Au dreptul sa ma raporteze la biroul de credite pentru un credit luat de la o IFN?
Au dreptul sa ceara aceasta suma fara a prezenta contractul initial si sumele platite catre creditorul initial?
Pot sa ii oblig sa imi prezinte documentele (contractul si platile efectuate de catre mine) inainte de a incepe rambursarea creditului?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailaBogdan , utilizator 13:09, 12 Februarie 2015
1) Da
2) Da
3) Da, in instanta daca nu o fac de buna voie.
Aveti idee dupa ce perioada pot sa ma raporteze la biroul de credite?
Perioada clasica de 90 de zile de intarzieri sau... ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac daca apar cu imprumut in biroul de credit fara ca eu sa fi luat acel imprumut Oana0113 Oana0113 Am o problema foarte mare, Am fost de curand la o banca pentru a face o cerere de imprumut. Cand au primit raportul de la biroul de credit surpriza, domna de ... (vezi toată discuția)
Provident Dan Belea Dan Belea Am un imprumut la provident pe care nu l-am mai platit de peste 1 an. Mentionez ca am fost sunat de cineva de la ei acum vreo 6 luni si mi-au spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Plata imprumut anonim_71 anonim_71 Un client a luat imprumut de la un IFN suma de 500 lei pe o perioada de 42 saptamani.Suma finala de plata este de 1500 lei.S-a ajuns la aceasta suma deoarece ... (vezi toată discuția)