avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie, asigurarea PAD
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie, asigurarea PAD

In 2009 mi am cumparat un apartament , l am asigurat prin Allianz Tiriac; , cand mi au cerut sa fac si asigurare PAD am facut !
Tot la Allianz Tiriac am si o asigurare de viata , o platesc de 11 ani .
Locuiesc in Galati .La cutremurul 22 noiembrie 2014 , s a facut bucati o oglida ( un perete ) paguba pana in 1000 de ron .In fiecare an la prelungirea politei facultative mi s a tot spus ... va asiguram si bunurile ..In valoare de cat doriti ? 3000euro , treceam eu . .Paguba cu oglinda nu e mare , dar mi am intrebat agentul de asigurari .. pot sa cer despagubire ...
Cum sa nu !! au venit au fotografiat , m au pus sa le dau chitantele cu cheltuiala facuta pentru repararea bunului stricat ! Si am aflat ca solicitarea de despagubire pt un bun atat de mic , dat fiind faptul ca s a stricat in timpul cutremurului trebuie despagubita de PAD , ma despagubea Allianz Tiriac; doar daca era peste cei 20000 de eur ( ai PADului... )
Teoretic , au procedat corect sa-mi incadreze solicitarea de despagubire catre PAD ????
Daca au procedat corect cei de la Allianz Tiriac; si daca riscul de distrugere estimat de tine este cel produs de cutremur , inseamna ca nu are sens sa te asiguri cu o polita facultativa ... caci daca distrugerea este de peste 20000 eur (ca sa ajunga ei sa te despagubeasca !!) credeti ca m ai ramane ceva in picioare dupa un cutremur ??
Ma puteti lamuri daca PAD -UL acopera si distrugerea bunurilor in timpul cutremurelor - , bunuri din locuinta ??
Multumesc !!

Intrebarea mea este totusi :Au procedat corect ? NU TREBUIAU EI SA MA DESPAGUBEASCA ?

Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:30, 3 Martie 2015
Polita PAD nu acopera pagubele la bunuri, ci doar la locuinta.
Recititi cu atentie conditiile asigurarii facultative. S-ar putea sa aveti o fransiza consistenta, peste valoarea oglinzii. E posibil sa se fi inselat si cel care v-a furnizat informatiile.

Succes!
Ar mai fi posibilitatea ca oglinda sa fie tehnic cuprinsa in constructie(cladire) si nu in inventarul de bunuri.Faptul ca ati mentionat "un perete-oglinda" ma face sa iau in consideratie acest fapt. In concluzie, PAD despagubeste daunele produse de cutremur locuintei, pana la suma asigurata de 20000E.Abia peste aceasta SA va poate despagubi polita facultativa.
In urma inspectiei tehnice a daunei, s-a constatat ca prin termenul general de "oglinda" , a fost denumit de fapt un perete oglinda , parte a constructiei (nu atarnata in cui) la fel ca un perete-vitraliu, perete-fresca, perete-acvariu, etc.
Chitantele de reparare pe care le aveti, confirma faptul ca nu este vorba despre procurarea unui bun distinct ,cu pret de vanzare in comert, ci de un material si o manopera inglobate intr-un deviz de reparatii.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc , ati avut dreptate .Am revenit la asigurator si in trei zile m au despagubit
Ne bucuram, dar, de dragul celor care ajung in aceeasi situatie, la ce va referiti cand scrieti ca "ati avut dreptate"?

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)