Buna ziua,
este vorba despre un SRL care asigura servicii publice la nivel de oras si la care Primaria este unul dintre asociati (cel principal). Nu suntem platiti de la buget, dar AGA este CL.
Da, m-am intrebat si eu acest lucru.
Insa, din cei cinci contabili cati sunt in prezent, trebuie alesi doar doi, de vreme ce se desfiinteaza doar doua posturi.
Cum fac aceasta alegere fara ca niciunul dintre ei sa se simta discriminat?
Din cate am inteles eu (dar poate nu am inteles bine, de aceea va cer ajutorul), in cazul concedierii individuale pentru motive care nu tin de persoana salariatului (art. 65 - 66 din Legea nr. 53/2003), trebuie sa demonstraz faptul ca postul desfiintat nu mai este necesar si nu persoana care il ocupă.
Exista o alta cale legala de a concedia pe x si nu pe y, desi ambii ocupa acelasi post?
Mutumesc
In acest caz, este vorba despre departajarea celor 5 salariati . Acest lucru trebuie sa fie reglementat in reg.intern, daca nu exista alte criterii de departajare in afara de testarea lor.
Pot fi exemplificate drept situaţii în care este justificată concedierea în baza art. 65 din Codul muncii următoarele: existenţa unor datorii bancare ale angajatorului, scăderea cifrei de afaceri, renunţarea la producerea de produse nerentabile, mutarea angajatorului într-o altă localitate în scopul reducerii costurilor, reducerea activităţii angajatorului în unele sectoare de activitate sau în unele secţii sau ateliere etc.
Desfiintare post
dodo2003
Buna ziua,
La firma unde lucrez sunt trei posturi de munca identice. Am fost instiintat de curand ca s-a desfiinat postul ce lucru pe care-l ocup tocmai eu, ... (vezi toată discuția)