avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Supliment 600 pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Supliment 600 pentru al doilea copil

Am gemeni si am fost in ingeijire copil pe un an iar acum am depus dosar pentru ingrijire copil pana la trei ani pe caz de boala deoarece fetita este cu handicap de gr ll. As dori sa stiu daca pot beneficia de supliment pentru al doilea copil si daca da ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:21, 10 Februarie 2015
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 9
...

(3) In situatia in care unul dintre copiii rezultati in urma unei sarcini multiple este incadrat intr-un grad de handicap pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani, pentru acesta se continua concediul si plata indemnizatiei pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art.2 alin.(2) din ordonanta de urgenta. In cazul in care sunt incadrati in grad de handicap mai multi copii rezultati in urma unei sarcini multiple, pe langa indemnizatia pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art. 2 alin. (2) din ordonanta de urgenta se va acorda si suma prevazuta la art. 5 din ordonanta de urgenta, in raport cu numarul copiilor.


2. Asadar:
- daca unul din copii are certificat de handicap veti primi pentru el indemnizatia in continuare pana implineste 3 ani (daca certificatul este valabil pana atunci);
- nu veti mai primi acel supliment de 600 lei dupa ce copiii implinesc 1 an, veti primi numai indemnizatia pentru fetita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu handicap tarn tarn Avem un baietel si ofetita gemeni de 9 luni.Sotia a optat pentru o perioada de ingrijire de 1 An.Pe aceasta perioada avea un venit de 3400ron 600 pentru al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog să mă ajutați cu o lămurire! sunt in concediu ... mamicris mamicris Buna ziua! Va rog să mă ajutați cu o lămurire! Sunt in concediu de creștere a copilului care are acum 1 an și 11 luni. Luna viitoare ar trebui să mă ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu îngrijire copil cu handicap de la 1 an la 2 ani GabrielaBot GabrielaBot Bună ziua, Pe 17 iulie fetiță mea face 1 an, în iunie ar trebui sa revin la munca, însă copilul a fost încadrat în clasa de handicap din punctul ... (vezi toată discuția)