avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Va rog să mă ajutați cu o lămurire! ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Va rog să mă ajutați cu o lămurire! Sunt in concediu ...

Buna ziua! Va rog să mă ajutați cu o lămurire! Sunt in concediu de creștere a copilului care are acum 1 an și 11 luni. Luna viitoare ar trebui să mă întorc la servici însă din păcate copilul a fost diagnosticat cu astm bronșic. Zilele acestea suntem programați la comisie pt încadrarea în grad de handicap. Întrebarea mea este daca nu reușesc să depun actele până la data la care trebuia să mă reîntorc la servici exista riscul sa pierd ulterior indemnizația? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 2 Octombrie 2021
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art. 9
(1) În situația în care unul sau mai mulți dintre copiii rezultați din sarcini multiple este încadrat într-un grad de handicap, pentru acesta/aceștia, concediul și indemnizația se acordă până la împlinirea de către copil/copii a vârstei de 3 ani, astfel:
a) în cazul în care există deja stabilit un drept de concediu și indemnizație lunară pentru creșterea copilului, prin prelungirea perioadei de acordare dacă cererea de prelungire este depusă înainte de încetarea dreptului anterior;
b) în cazul în care încadrarea în handicap se realizează după împlinirea de către copil/copii a vârstei de 2 ani și pentru acesta/aceștia a fost acordat anterior concediul și indemnizația pentru creșterea copilului, prin acordarea unui nou drept de la data încadrării în grad de handicap, dacă cererea este depusă în termen de 60 zile de la această dată;
c) prin acordarea unui nou drept de la data depunerii cererii în cazul în care au fost depășite termenele prevăzute la lit. a) și b).
(2) În situația prevăzută la alin. (1), indemnizația pentru creșterea copilului se acordă în cuantumul plătit anterior. În cazul în care sunt încadrați în grad de handicap mai mulți copii rezultați în urma unei sarcini multiple, pe lângă indemnizația pentru creșterea copilului în cuantumul prevăzut la art. 2 alin. (2) din ordonanța de urgență se va acorda și suma prevăzută la art. 5 din ordonanța de urgență, în raport cu numărul copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu îngrijire copil cu handicap de la 1 an la 2 ani GabrielaBot GabrielaBot Bună ziua, Pe 17 iulie fetiță mea face 1 an, în iunie ar trebui sa revin la munca, însă copilul a fost încadrat în clasa de handicap din punctul ... (vezi toată discuția)
Supliment 600 pentru al doilea copil tarn tarn Am gemeni si am fost in ingeijire copil pe un an iar acum am depus dosar pentru ingrijire copil pana la trei ani pe caz de boala deoarece fetita este cu ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)