avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie ANAF

Buna ziua, am primit somatie de plata si titlu executoriu de la ANAF, pentru ca nu mi-am platiti tot impozitul datorat. Intrebarea este ce anume pot intreprinde impotriva mea avand in vedere ca eu am inchis PFA-ul, contul bancar nu l-am mai folosit de mai bine de un an, iar pe numele meu nu am nici o proprietate? Fiind angajata imi pot trimite poprire pe salariu, sau au alta metoda de executare silita? Si daca da, care?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:05, 10 Februarie 2015
Daca datoria nu este prescrisa cred ca va poate pune poprire pe salariu.
Datoria nu este prescrisa, aveam termen de plata 22 decembrie 2014. La poprirea pe salariu se calculeaza penalitati? Intreb pentru ca suma datorata conform declaratiei pe venit pe care am depus-o la finante era de 1245 lei aprox, iar somatia de plata este pe 2000, ceea ce mi se pare colosal.
Penalitățile nu au legătură cu poprirea, ele sunt calculate în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata tva costicul costicul Pe 20 decembrie 2013 am platit 6000 lei tva. Mai am de plata 2000. Pana cand pot intarzia cu plata ? Ce mi se poate intampla.Care este termenull limita? (vezi toată discuția)
Datorii la anaf rastep rastep Buna ziua, Am avut un PF in 2008 iar din 2009, cand l-am inchis, am ramas cu niste restante la ANAF . Aprox. 8000 de lei. Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu anaf camelia27 camelia27 Buna ziua , am detinut o firma, intreprindere individuala, a carei activitati am suspendat-o in mai 2014 , ulterior in august 2017 am radiat firma. Am primit ... (vezi toată discuția)