Eu si sotul meu suntem casatoriti de 4 ani si avem un copil de 3 anisori el este arestat pentru talharie daca divortam pot sa cer decaderea din drepturile parintesti si ce sanse am.Va multumesc
va multumesc si nu ma supar dar pe el il ajuta cu ceva,adica i se poate reduce din pedeapsa daca suntem inca casatoriti am inteles ca i se ia o treime din pedeapsa
Pentru tâlhărie, nu vă acordă nimeni autoritate părintească unică, cu atât mai puţin decăderea din drepturile părinteşti. Dacă ar fi arestat pentru pedofilie, consum de droguri sau alcoolism, atunci da.Tâlhăria este un act de violenţă, dar dacă nu a tâlhărit mama şi copilul, nu se pune.
Chiar şi un tâlhar poate fi un tată bun pentru propriul copil.
Pentru a sigura un climat favorabil dezvoltării armonioase , atât din punct de vedere comportamental, cât şi pe plan afectiv şi psihosocial, este necesară implicarea activă şi continuă a ambilor părinţi în creşterea, întreţinerea şi educaţia copilului.P.S. Nu interesează pe nimeni că nu a lucrat şi nu a contribuit cu ani.Chiar aici, pe acest site, s-a explicat că nu poţi pedepsi copilul de 2 ori:să-l ţii şi fără mijloace materiale şi ci fără dragostea paternă.Dacă n-are mâncare sau salopetă, măcar are hrană sufletească:dragostea paternă.
Dar daca eu pot sa demonstrez ca timp de 3 ani de cand avem copilul el nu a avut nici un venit, martori care pot spune ca in ultimile luni nu isi mai dadea interesul pentru copil
Nu vreau sa o despart de tatal ei indiferent ce a facut ,doar ca vreau sa i-au singura deciziile cu privinta la viitorul ei si precizez ca nu eu vreau sa divortam ci el.Si daca el el dispus sa renunte la custodie
:)
deci va doriti sa ramaneti in continuare sotia dlui, insa sa exercitati autoritatea parinteasca singura..... deci e suficient de bun sa va fie sot insa nu e suficient de bun sa ia decizii pentru copil (ma gandesc ca nu asta vreti, dar asa reiese)
v-a incurcat autoritatea comuna in vre-un fel? a luat tatal decizii aiurea? a daunat copilei in vre-un fel? - cam in directia asta trebuie sa demonstrati.
Ca n-are nici un venit ... are relevanta insa in context, asa de sine statatoare informatia nu e relevanta, sunt sute de parinti care n-au nici un venit nu le ia nimeni dreptul de a decide pentru copiii lor (o fi bine, o fi rau, e discutabil, dar realitatea e asa).
Ca in ultimele luni nu s-a interesat de copil .... depinde iarasi de context.
Mai bine mergeti la un avocat (ca sa nu va povestiti toata viata aici si sa va judece toata lumea) si ii spuneti care e situatia, de cand e, ce va incurca, ce va doriti si vedeti ce variante aveti.
Si ca detaliu tehnic: dvs nu puteti cere decaderea din drepturile parintesti, puteti cere sa exercitati autoritatea parinteasca singura si deciziile nu sunt definitive, pe acelasi subiect se paote deschide un al proces cand se schimba situatia (spre ex isi termina pedeapsa si se reintegreaza in societate).