avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Vreau sa divortez de sotia mea care este plecata in Malta cu cei doi copii minori.
Nu avem bunuri pe care sa le impartim.
Am cazut de acord despre custodie, pensie si numele ce il va purta dupa divort.
As dori sa stiu cat costa onorariul unui avocat si cat ar dura procesul.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:59, 10 Februarie 2015
Puteti divorta de comun acord la notar sau in instanta, actele pot fi depuse prin mandatar numai ca este necesara prezenta sotiei in fata nnotarului sau a instantei pt a-si da consimtamantul la desfacerea casatoriei si a semna intelegerea partilor pe restul de aspecte.
Multumesc.
Doamna nu poate venii de acea alegem instanta unde am inteles ca prezenta ei nu este obligatorie.
Din informatiile pe care le am , inteleg ca va urma o ancheta sociala in Malta,(fiind vorba de doi copii minori) acolo unde au domiciliu.
raspunsul din cate am inteles poate venii dupa 6 luni..::((
cat despre onorariul cerut (4000 ron) pare un pic cam mult... zic eu...
Nu mi se pare ca ati avea nevoie de avocat pe care sa il platiti cu 4000. Daca instanta dispune sa se efectueze o ancheta psihosociala in Malta, tot mult va dura pana veti divorta, oricat ati plati avocatul.
Apoi, ca tot va intelegeti, incheiati un acord de mediere , il puteti incheia si la distanta si il depuneti la instanta pt emiterea unei hot de expedient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere divort cu copii dana_toader dana_toader Ce fac sotii dupa ce ajung la un acord prin mediere privind divortul si incredintarea copiilor minori? Se duc cu acordul in instanta sau la notar? In cazul ... (vezi toată discuția)
Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila allynn1977 allynn1977 Se poate divorta pe cale amiabila daca avem copii minori? Daca da, ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)