avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare si fals in înscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare si fals in înscrisuri

Buna seara,
Sunt cercetat in doua dosare pt delapidare la societati diferite,un dosar este in cercetare din 2013 si are ca prejudiciu 2.000 de lei iar un dosar este in cercetare din 2013 si are ca prejudiciu 15.000 de lei.Societatile erau doua case diferite de amanet unde in perioada angajarii am întocmit mai multe contracte intre societate si clienti luati din baza de date sau inexistenti,banii folosindui in interes personal
La dosarul cu prejudiciul de 15.000 lei am semnat un contract de mediere prin care urma sa ii innapoiez prejudiciul in 3 luni dar nu l-am respectat de atunci au trecut vreo 6 luni si nimeni nu a mai zis nimic nici cei de la politie nici mediatorul,eu as dori sa ii returnez banii in timp de 1 an ar trebui sa fac un nou acord,este posibila aceasta varianta?La ce ma pot aștepta in continuare?
Mentionez si ca am 23 de ani si nu am alte antecedente.
Va mulțumesc anticipat !

Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
dannydl, utilizator
Ceea ce ati semnat nu este un contrat de mediere, ci un acord de mediere. Dupa inmanarea exemplarelor originale din acordul de mediere partilor aflate in conflict (dvs. si firma cu delapidarea de 15000 lei), mediatorul este dezinvestit, asa ca nu aveti de ce sa asteptati un "semn de viata" din partea lui.

Probabil ca in baza acordului de mediere, procurorul de caz a dispus prin ordonanta ca dvs. sa indepliniti in termen de 3 luni obligatiile asumate. Avand in vedere ca nu ati indeplinit obligatiile, (cu rea-credinta, ori din alte motive care au justificare), consecinta va fi revocarea ordonantei de renuntare la urmarirea penala, data de catre procuror.
Fireste ca puteti incerca sa ajungeti la o noua intelegere cu partea vatamata (firma), pentru esalonarea platiilor pe 1 an, dar procurorul nu va mai putea da o noua renuntare la urmarire in aceelasi caz, astfel ca achitarea prejudiciului va ajuta doar la individualizarea pedepsei.
In plus, maximul care se poate acorda de catre procuror pentru indeplinirea obligatiilor asumate prin acordul de mediere, este de 9 luni.

Bună ziua,
La ce ma pot aștepta in continuare si care sunt pedepsele?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
dannydl, utilizator
Depinde de atitudinea dvs. in privinta inlaturarii urmarilor faptei, dar si de solutia pe care o va da procurorul care instrumenteaza cazul. Pedeapsa pentru delapidare in noul Cod penal este de la 2 la 7 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul de mediere, posibila portita pentru invinuit dree dree Buna seara. Am o verisoara in urmatoarea situatie: La inceputul anului 2012 a fost inselata, cu o suma considerabila de bani, de catre un individ. A depus ... (vezi toată discuția)
Mediere in delapidare petre-petre petre-petre Buna seara. Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un răspuns. In cazul infracțiunii de delapidare încheierea unui acord de mediere si depunerea lui ... (vezi toată discuția)
Am aflat zilele trecute că am o plângere penală la poliție din anul 2015, pentru delapidare. se poate o mediere sau ceva asemănător? Gabriel Bucuresti Gabriel Bucuresti Buna ziua , am aflat zilele trecute ca am o plangere penala la politie din anul 2015 , pt delapidare ! Delapidarea dupa plangerea formata consta intr.un ... (vezi toată discuția)