avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Clienti incerti inregistrari contabile
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Clienti incerti inregistrari contabile

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie
Am avut cativa clienti incerti,pentru care am primit hotarare definitiva si irevocabila,insa am primit dosarele dupa depunerea decontului de tva pe luna decembrie.Eu doresc sa inregistrez cheltuiala la luna decembrie insa ca sa nu-mi modific tva-ul pot sa efectuez urmatoarele inregistrari?
654=411.8 24500
411.8=4428 -3209
iar in luna ianuarie 4428=4427 -3209 si sa cuprind aceasta suma in decontul lunii ianuarie la rubrica regularizari.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 10:25, 10 Februarie 2015
sa inteleg ca la clientii incerti se calculeza inca o data tva cand ii dau pe cheltuieli ?s-a colectat tva cand am vandut marfa dar de ce si cand ii scot din evidenta ?in ce articol scrie asta ,va rog sa imi dati si mie baza legala .nu am avut un caz asemanator dar vreau sa ma informez pt viitor ...
TVA-ul se storneaza nu se colecteaza cf art.138 lit.d din codul fiscal
scuze, nu am luat simbolul (-) ca pe un minus .oricum multumesc ,o sa citesc si eu articolul din CF pt informare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment client cu hotarare definitiva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a primit hot.definitiva si irevocabila cu privire la un client al sau. Inregistrari in 2009-TVA 19% 4111=4427 4111=707 Soc.hotaraste sa ajusteze baza ... (vezi toată discuția)
Acte fisc pt clienti incerti mamon mamon buna ziua. Am inregistrat in contabilitate un client,pe care l-am trecut la client incert,pana la primirea deciziei definitive de intrare faliment. Am primit ... (vezi toată discuția)
Tva storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o factura cu strono avans care s-a incasat si s-a si facut nota contabila 4428=4427, societatea aplicand tva la ... (vezi toată discuția)