avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Se justifica Amiabila ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Se justifica Amiabila ?

Buna dimineata,

In aceasta dimineata am avut un accident usor din cauza proastei administrari a drumului...mai exac, o sosea care iesea intr-un drum principal, putin in panta, era acoperita cu o pelicula de gheata exact pe portiunea de iesire. Desi aveam vireza fff mica(10-12km/h) nu am reusit sa opresc decat intr-o masina care era oprita pe mijlocul trecerii de pietoni dupa ce cu cateva secunde inainte lovise o femeie.

Pagubele sunt minore la ambele masini...celalalt conducator auto nu a anuntat accidentul de pe trecerea de pietoni, persoana accidentata a plecat!
Acum cel pe care l-am atins vrea asigurarea mea...eu nu prea asi vrea sa i-o dau deoarece nu ma consider vinovat, nu aveam nici o posibilitate de a opri masina altfel...consider ca cel ce trebuie sa plateasca e administratorul drumului.

Din experienta, se justifica sa merg la politie si sa cer tragerea la raspundere a celui ce administreaza drumul, sau sa accept amiabila ? Doar ca la amiabila nu o sa se accepte culpa comuna si eu voi ramane pagubit!

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 12:10, 13 Februarie 2015
Si faptul ca drumul nu era curatat ce reprezinta ? Mentionez ca era oglinda, deci nici in conditia in care automobilul era dotat cu alte metode de franare nu s-ar fi oprit, aluneca precum sania, asta avand in vedere faptul ca nu cred ca aveam nici 10 km la ora pentru ca ma apropiam de iesirea pe un drum principal si incetinisem ! Eu pe cine sa trag la raspundere pentru ca pe drum nu era nici urma de sare sau orice alta metoda de deszapezire ? Oare asta nu este tot infractiune ?
amdauna a scris:

Trebuie sa tineti cont si de faptul ca remedierea unei avarii din accident fara a avea Autorizatie de Reparatii de la Politie sau Document de Intrare in Reparatii de la asigurator constituie o ilegalitate !

Asta e o aberatie si se bate cap in cap cu dreptul de a rezolva amiabil. Asiguratorul nu e reprezentantul legiuitorului si dupa cum spuneti dumneavoastra, teoretic, tot cei ce au accidente usoare ar trebui sa treaca obligatoriu pe la politie ca sa primeasca Autorizatie de Reparate!
Cat de calificat e reprezentantul asiguratorului sa faca distinctia intre o dauna provocata de un autoturism si o dauna provocata de lovirea unui om ?
Aberatie este ce sustineti dvs. Probabil ca nu cunoasteti bine legea .
Ma repet, pentru orice dauna din accident remedierea avariilor se face cu Autorizatie de Reparatii de la Politie SAU Document de Intrare in Reparatii de la asigurator !
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Constantin Popovici, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere in caz de amiabila. ce pot face? CristianS1985 CristianS1985 Am fost implicat intr-un accident rutier minor, in urma cu ~2 luni de zile. Mergeam cu 95 kmph pe un drum european (limita 100kmph), pe banda doi insa eram ... (vezi toată discuția)
Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Accident auto ușor declarat mai târziu de 24 de ore. este posibil să fiu sancționat din acest motiv? skid skid Buna ziua, acum cateva zile s-a produs un accident auto cu mici zgarieturi (tamponare din spate), intrebarea mea este urmatoare: pagubitul nu a avut timp sa ... (vezi toată discuția)