Buna ziua! Am o nelamurire...venitul meu net este de aprox 4000 lei pe luna, dar contabila mi-a calculat impozit pe dividende pe anul trecut de 2000 lei trimestrial. Mi se pare cam mult. Gresesc?
Trebuie sa verificati exact la baza s-a calculat, pt ca poate s-au alocat la dividende: rezerve, sume nerepartizate din anii precedenti. Deci nu se poate da un raspuns din informatiile oferite de d-voastra. Uitati-va la hotararile AGA sa vedeti ce scrie in acestea (pe care d-voastra daca sunteti asociat le-ati semnat).
In balanta de verificare la 31.12.2014 verificati ce rulaj creditor are contul 457-care sunt sumele repartizate in an la dividende.
Presupun ca sunteti societate si aveti un venit lunar in medie de 4000 lei/luna.
Cred ca faceti o confuzie. E posibil sa fie alt tip de impozit, nu pe dividende, caci acesta nu se plateste trimestrial ci tot odata, pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se face plata acestor dividende catre asociati si e de 16% din valoarea bruta a dividendelor cuvenite.