avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Casatorie in Italia
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Casatorie in Italia

buna ziua.
am o verisoara, care anul trecut s-a casatorit in italia cu un cetatean italian. au facut cununia civila acolo, dar aici in tara nu s-a inregistrat nicaieri ca fiind casatorita.
saptamana trecuta a fost in tara si a vrut sa isi faca buletin pentru ca cel vechi expira,dar la politie i-au cerut certificat de casatorie daca este casatorita, actul din Italia nefiind recunoscut aici , poate obtine aici in tara un document la ea in oras (Vatra Dornei)-acolo are un apartament- sau unde trebuie sa apeleze pentru a inregistra casatoria aici si pentru a obtine un certficat de casatorie valabil in Romania?. - cu cele mai mici costuri...
casatoria a fost facuta in anul 2014 luna ianuarie in Italia.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:51, 10 Februarie 2015
Poate solicita un CIP pe motivul lipsa certificat de casatorie, daca are buletinul expirat.Pe baza CIPului sa solicite transcrierea dupa care dupa obtinerea certificatului romanesc sa-si faca o noua carte de identitate pe noul nume. Termenul pentru transcriere este de 6 luni de la obtinerea certificatului. Amenda este intre 100-200 lei. Nu era necesar sa vina in tara putea sa solicite toate acestea la ambasada/consulat.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Drepturi de mama socol oana cristina socol oana cristina cum pot da statul italian in judecata? eu am un copil cu un cetatean italian nefiind casatorita cu el iar copilul este doar cetatean italian, eu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Ce documente imi trebuie pentru a face un certificat de nastere a unui copil nascut in italia,si daca e nevoie de apuntament ? Nitrogricelina Nitrogricelina Sunt Nela si am o fetita de o luna si sa nascut in italia,eu si sotul suntem residenti in italia si suntem romani (vezi toată discuția)