avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce se intampla daca lucrezi fara carte de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce se intampla daca lucrezi fara carte de munca?

Buna ziua .Am o problema si v-as ruga sa ma ajutati.Mama mea a lucrat 3 saptamani ca bona,dar fara carte de munca,dupa aceasta perioada persoana la care a muncit n-a mai avut nevoie de serviciile ei si a dat-o afara fara s-o plateasca.Ce sa fac,unde sa ma adresez?daca voi depune o plangere la ITM,e posibil ca mama mea sa primeasca amenda ptr.ca a lucrat fara carte de munca/Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
anyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:20, 14 Iunie 2009
saamy a scris:

.........
4. Intervenim intr-o discutie cand avem de adaugat ceva nou sau corectam pe cel care a raspuns anterior interventiei noastre, gresesc ??

:offtopic: Interventie moderator
Nu ne plac remarcile "paternale", adica acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatori", prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii sau administratorii forumului.

Nu este pentru prima data cand va atentionez referitor la respectarea Regulamentului de postare.
~ Conținut șters la cerere ~
anyy a scris:

Va multumesc ptr raspunsuri si imi pare rau ca n-am fost mai explicita.Persoana ptr.care a lucrat mama mea este persoana juridica si mai are antecedente de acest fel,munca la negru,chiar saptamana trecuta a primit o amenda de la ITM ptr.ca avea o angajata careia nu i-a facut carte de munca.Acum nu stiu cum mama mea isi poate recupera banii de la aceasta persoana.Rezolva ceva daca depune o plangere la ITM?

Poate depune o sesizare la ITM in care specifica perioada in care a lucrat, faptul ca nu i s-a platit salariul .
davideg a scris:

Poate mama copilului este persoana fizica autorizata de lege in activitatea de nastere copii.Nu stiu codul caen, poate il stie cineva.

ITM-urile inregistreaza de mult contracte de munca incheiate de persoane fiziec cu alte pers.fizce , in special pentru astfel de activitati: baby-sitter, activitate menaj gospodarie

este posibil si conventie civila binenteles, dar unele bone prefera contract de munca tocmai pentru asigurarea la pensie si la somaj.

Si sa stiti ca se fac astfel de CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru?! noaghium noaghium Lucrez de doua saptamani intr-o locatie.La interviu mi s-a promis salariul minim plus bonuri.Sunt f. incantata de locul de munca,DAR,am aflat ca o colega a ... (vezi toată discuția)
Probleme la un control al itm timtexcompany timtexcompany M-am angajat de curand in postul de Inspector Resurse umane si deja am o problema - in urma cu 12 zile a fost un control al ITM ( inca nu eram angajat la ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nanuion nanuion Patronul la care lucrez ne-a trecut in 2010 timp de 6 luni cite 2 saptamini pe fiecare luna in cfs fara acordul nostru. In aceasta perioada noi am lucrat ... (vezi toată discuția)