avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lipsa calitatii procesuale pasive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lipsa calitatii procesuale pasive

lipsa calitatii procesuale pasive a piritului ,,cum o poti dovedii ?tu ca reclamant ?daca se invoca,iar daca nu poti dovedii ca are calitate procesuala pasiva ,se pierde procesul ? avind in vedere ca pe fond nu sa discutat nimic .
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 09:05, 13 Februarie 2015
sexu a scris:

lipsa calitatii procesuale pasive a piritului ,,cum o poti dovedii ?tu ca reclamant ?daca se invoca,iar daca nu poti dovedii ca are calitate procesuala pasiva ,se pierde procesul ? avind in vedere ca pe fond nu sa discutat nimic .

Ca reclamant nu inteleg sensul dovedirii lipsei calitatii procesuale a paratului, e ca si cum ati dovedi ca ati dat in judecata pe cine nu trebuie. Daca paratul invoca lipsa calitatii procesuale, instanta va respinge actiunea ca fiind inadmisibila.

Mai exact, pe caz despre ce e vorba.
Ca reclamant ai interesul sa dovedesti calitatea procesuala pasiva a paratului,si,nicidecum sa dovedesti ca paratul nu are calitate procesuala pasiva.
m-am exprimat gresit cum pot dovedii calitatea procesuala pasiva a paritului ,cum ,cu ce ? fara sa ma leg de discutii pe fond ?
Calitatea procesuala pasiva presupune existenta identitatii intre persoana paratului si cel obligat in cadrul aceluiasi raport juridic.Nu pot fi enumerate actele cu care se poate dovedi calitatea procesuala pasiva,depinde de la caz la caz.De exemplu daca o persoana va ocupa abuziv terenul, il dati in judecata si este parat prin simplu fapt al ocuparii terenului abuziv,fara titlu,dvs.avand titlu de proprietate.
am inteles ,eu am avut o problema cu biserica respectiv ,nu au venit sa faca slujba de inmormintare a mamei mele ,pe motiv ca de ce am mers intr-un cimitir privat,am pierdut pt ca nu am putut demonstra calitatea pasiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu reclam, eu vinovat sexu sexu pe scurt ,,mama a murit ,moarte normala ,taxe la zii ,ortodocsa , noi fam am cautat loc de veci ,in cimitirul comunitatii nu erau locuri libere, cimitirul ... (vezi toată discuția)
Pe holurile instantei x. episodul 3 studdent studdent “Poate fi acceptata o cerere de judecata fara sa probezi calitatea paratului ? Instanta se poate increde doar in cuprinsul cererii de judecata care ... (vezi toată discuția)
Unificarea exceptiilor cu fondul officemvp officemvp La multi ani tuturor colaboratorilor avocatnet, Cu aceasta ocazie va solicit in legatura cu o nelamurire intr-o speta de constatare a nulitatii act juridic ... (vezi toată discuția)