avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme juridice de familie - adoptie nepot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme juridice de familie - adoptie nepot

fica mea are varsta de 18ani si 4 luni .De curand am aflat ca este insarcinata in 5 luni clar nu se mai poate face nimic,va rog sa-mi spuneti daca pot sa-i infiez copilul si ce pasi trebuiesc urmati.Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 19:40, 11 Februarie 2015
știți ca tatăl nu îl va recunoaste?
Nu ii puteți acorda ajutor sa il creasca?
Legea nu va interzice sa il adoptați, instanta incuviinteaza adopția, apelați la DGASPC, ei va îndruma și va asista în procesul de adopție. Fiica trebuie sa fie de acord.
tatal nici nu vrea sa auda de asa ceva nici nu a venit sa o vada si da fica vrea crede si ea ca asta ar fi o solutie buna
Cred ca ar trebui sa va sfatuiti si cu un psiholog. Fata e prea cruda sa realizeze ce se intampla si care sunt consecintele. Va deveni sora fiicei ei, voa avea aceeasi bunica, vor consura la mostenirea dvs, veti avea drepturi depline in ce il priveste pe copil, dvs veti lua hotararile in ce il priveste.. etc.

tatal nici nu vrea sa auda de asa ceva

e mai putin important ce vrea el, fata il poate actiona in judecata pt stabilirea paternitatii., ma rog, asta nu e neaparat o solutie.
Dvs aveti sot sau ati adopta singura ?
Mai puteti astepta o vreme, sa vedeti cum evolueaza lucrurile dupa ce fata va naste. Se prea poate sa isi schimbe parerea despre ce crede acum.
La 18 ani şi 4 luni fetiţa nu mi se pare chiar un copil.Sunt nenumărate mame de vârste mult mai fragede.
Mie mi se pare situaţia destul de complicată.Deocamdată, tatăl biologic nu vrea să audă de copil, dar, la fel, majoritatea taţilor se răzgândesc pe parcurs, când îşi cer drepturile.
Nu ştiu cum e cu adopţia, oare dacă se face urgent, până tatăl biologic este neinteresat, ulterior acesta poate face probleme părinţilor adoptivi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)
Recunoaștere copil buna ziua.as dorii sa va întreb si eu ceva. ... Ioana04 Ioana04 Recunoaștere copil Buna ziua.As dorii sa va întreb si eu ceva. Am o fetita de 2 ani si 7 luni,care este trecută doar pe numele meu.In certificatul ei,la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - schimbare nume minor mamaana2016 mamaana2016 sunt despartita de tatal fetitei mele de trei ani ..fetita locuieste la mine si am optinut prin tribunal ca tatal ei s o poata vedea doar in prezenta mea la ... (vezi toată discuția)