avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poti concedia un angajat de vanzari ca nu-si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poti concedia un angajat de vanzari ca nu-si indeplineste target-ul?

Titlul defineste exact problema la care as dori un raspuns avizat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:23, 18 Iunie 2009
Cu acte normative lucram toti. Codul muncii are si site propriu cu multiple adnotari.
Initial am considerat ca se doreste un sfat practic, deoarece .... de la teorie la practica uneori e cale lunga.
Avand in vedere ca in codul muncii nu este nici un articol care sa aiba la baza acest criteriu, am prezentat solutii posibile.
Dupa cum se poate vedea, initial, nu am considerat necesar sa intru in detalii si sa fac trimitere la lege, nici sa comentez ca targetul e posibil sa nu poata fi atins si din vina angajatorului. Astfel, chiar daca targetul a fost bine fundamantat si conditiile initiale sunt suficinte si clar, e posibil ca angajatul sa nu /si fi indeplint targetul si din motive obiective, directe sau indirecte, care pot fi inputate si angajatorului. De exemplu lipsa mijloacelor de transport, neintrtinerea sau defectarea acestora, lipsa de comunicare sau colaborare cu alti angajati, neinstruirea sau neinformarea corespunzatoare, marginalizarea sau excluderea acestuia din echipa din diverse motive, etc.

Personal, am consuderat necesar sa recomand solutii mai optime si mai simple.
Am omis sa recomand si posiblilitatea de a determina angajatul sa isi dea demisia.
:offtopic:Ma bucur ca ne intelegem de minune. Intr-adevar, ultima posibilitate pe care ati propus-o este demna de luat in seama!
Imi puteti da si mie linkul site-ului apartinand Codului Muncii ? Chiar m-ati facut curioasa.
pakos a scris:

:offtopic:Ma bucur ca ne intelegem de minune. Intr-adevar, ultima posibilitate pe care ati propus-o este demna de luat in seama!
Imi puteti da si mie linkul site-ului apartinand Codului Muncii ? Chiar m-ati facut curioasa.

Ambele sunt fff utile
www.codulmuncii.ro
www.legislatiamuncii.ro
Nu este necesar sa dam solutii care sunt ilegale pana in final, cum este aceea de a determina un salariat sa demisionez.
Nici discutiile aprinse nu cred ca sunt necesare aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere CiprianeIoniță CiprianeIoniță Bună seara, Ma interesează cum pot concedia un angajat care nu da randament în ceea ce privește producția, dar în temeiul legii?Menționez ca i-am făcut ... (vezi toată discuția)
Evaluare profesionala ady09 ady09 Codul Muncii prevede ca ,in cazul desfacerii CIM pe durata determinata din motive imputabile angajatujlui cf art.61 lit.d-pregatire profesionala_anterior ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca razvanick razvanick buna ziua, as vrea sas tiu cum e posbil sa fii dat afara, fara a ti se da in prealabil cele 3 avertismente(va rog sa ma corectati dc informatia e ... (vezi toată discuția)