avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere

Buna ziua,
Matusa mea doreste sa faca un contract de intretinere cu uzufruct viager prin care sa transmita apartamentul parohiei Bisericii Ortodoxe Romane (parohiei in care locuieste), parohia fiind reprezentata de preot. Din care stiu, este nevoie de asistenta sociala (Autoritatea Tutelara) in baza Legii 17, care stipuleaza ca persoanele varstnice vor fi asistate la notariat de catre un reprezentant al Autoritatii Tutelare daca instraineaza bunurile in scopul intretinerii.... Stiu ca este posibila incheierea acestui act cu o persoana fizica. Intrebarea mea este daca se poate incheia si cu Parohia, urmand ca aceasta institutie sa se oblige a o intretine??
Multumesc anticipat,
Alina Badea
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 13:11, 12 Februarie 2015
În opinia mea acest lucru este posibil, înstrăinarea apartamentului putând fi făcută și pe calea unei donații cu sarcini. În plus față de desemnarea unui curator , este necesar și avizul medical din care să rezulte că mătușa are discernământ și poate încheia acte juridice de înstrăinare a bunurilor imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu renta viagera lucialuca lucialuca Buna ziua! Ce riscuri implica pentru cumparator un contract de vanzare cumparare cu renta viagera? Ce precautii ar trebui sa isi ia cumparatorul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cosmina80 cosmina80 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: eu si matusa mea vrem sa incheiem un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere avand ca ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie parcursi la iml si instanta pt devenire tutore? cool_girl_em cool_girl_em Buna, vrem sa facem acte cu o doamna, avem grija de ea in schimbul casei. Are dementa medie si am inteles ca trebuie mers la iml unde trebuie declarata ca ... (vezi toată discuția)