avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contopire pedepse 2009
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contopire pedepse 2009

Buna ziua.Pentru 3 fapte concurente savarsite in 2009...se face contopirea chiar daca a intrat in vigoare noul cod penal??Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:24, 12 Februarie 2015
Da, dacă faptele sunt concurente se poate face contopirea lor. Aplicarea codului penal cel nou are loc în cazul infracțiunilor comise după intrarea lui în vigoare. Și, în orice caz, se aplică legea penală mai favorabilă.
Se face contopirea daca exista concurs de infractiuni, si se aplica legea mai favorabila, este important insa in ce faza a procesului sau a urmaririi penale se afla sau daca a intervenit sau nu judecarea definitiva a cauzei.
pt moment sunt judecat intr-o singura cauza...restul sunt in stadiul urmaririi penale!
Si in situatia in care in acest moment sunt judecat intr-o singura cauza...restul fiind in stadiul urmaririi penale...si fiind posibil sa execut pedeapsa in dosarul in care sunt judecat...inainte sa se termine celelalte...cum se procedeaza?va multumesc.
Ce s-a executat se scade din pedeapsa aplicata pentru infractiuni concurente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal bratualina90 bratualina90 Buna seara, as avea o intrebare, as dori sa stiu daca o persoana privata de libertate care are un spor de contopire de 2 ani, dupa intrarea in vigoare a noului ... (vezi toată discuția)
Sanse contopire a doua condamnari cu suspendare concurente wiktor_i wiktor_i Buna ziua! problema pe care o am este urmatoarea: am primit o condamnare cu suspendare de 1an si 6luni pt.inselaciune(imprumut la banca acte false rate ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)