Buna ziua. Sant angajat din 15sept 2014 si la sfarsitul lui martie,inceputul lui aprilie voi deveni tataic. Sotia va sta acasa cu bebele 4luni dupa care as dori sa raman eu in concediu pana la perioada de 2 ani a baieteluiui,asta daca se poate si-mi permite legea.Deci se poate si cum??? :((
Multumesc anticipat.
1. Daca indepliniti conditiile puteti sa intrati in concediu crestere copil (CCC) asa cum ati precizat dvs.: primele 4 luni intra mama in CCC apoi intrati dvs. pana inclusiv in ziua in care implineste copilul 2 ani.
2. Conditia pentru a beneficia de CCC este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, etc.).
3. - Cand veti dori sa intrati in CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC.
- Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si cu adeverinta de venituti (Anexa nr.2) mergeti la Primarie si completati cererea pentru indemnziatie pentru CCC.
- La fel va proceda si mama copilului can va intra in CCC asa ca vedeti ce acte face ea si le faceti si dvs. (sa le procurati din timp ca sa nu intarziati cu depunerea lor).
Pai nu voi avea cele 12 luni,la nasterea copilului vor fi doar 8luni. Dar ma gandeam ca dupa ce sta mama cele 4 luni in maternitate (aprilie-august). Deci din spetembrie sa iau eu exact la 12 luni de munca la mine. Asa se poate???
Va multumesc.
1. Atunci dvs. nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de CCC.
2. - Daca mama copilului opteaza pentru CCC pana la varsta de 1 an si reia activitatea inainte sa implineaca copilul 1 an va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica va primi salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.