avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozitare agentiilor de turism neplatitoare de TVA in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozitare agentiilor de turism neplatitoare de TVA in anul 2015

Buna ziua,

Am o intrebare legata de normele de aplicare ale impozitului pe venitul microintreprinderilor de 3% care daca am inteles eu bine din acest an (2015) a suferit schimbari majore.

Avand o agentie de turism, stiu ca impozitul sa aplicat, doar asupra comisionului / marjei agentiei.

Cu toate acestea, la ANAF din Oradea ni sa zis ca de anul acesta (2015), trebuie sa calculam, impozitul de 3% asupra intregii sume a biletelor de avion, pachetelor turistice, etc..., generand un impozit foarte ridicat, la o marja mica de serviciu.

Va rog sa imi transmiteti daca este corect si care este suportul legal, in baza caruia se calculeaza impozitul pentru serviciile de turism, transport, etc. in acest mod.

Va multumesc,
Zoltan
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
korizoli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:09, 13 Februarie 2015
korizoli a scris:

[...] la ANAF din Oradea ni sa zis [...]

Nu ne luam dupa "nisazis" ci dupa ce spune legea. Puteti cere o parere cu caracter oficial inregistrand intrebarea sau nelamurirea acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista camimiha15 camimiha15 Speta : Sunt contabila la o agentie de turism platitoare pe venitul microintreprinderilor - DETAILISTA , ( care vinde pachete turistice standard pregatite ... (vezi toată discuția)
Impozitare agentie de turism neplatitoare de tva andreidobrota andreidobrota buna ziua, am o dilema legata de normele de aplicare ale impozitului pe venitul microintreprinderilor de 3%. avand o agentie de turism, stiu ca impozitul se ... (vezi toată discuția)
Tva agentie de turism sami072004 sami072004 Avem câteva nelamuri cu privire la regimul de TVA aplicat serviciilor de turism prestate de catre agentia noastra: - în cazul pachetelor de servicii ... (vezi toată discuția)